Ένοπλες Συρράξεις

Το Αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ "στρώνει" το έδαφος για τη δημιουργία Κουρδιστάν

Εξελίξεις έχουμε στο μέτωπο της Β.Συρίας μετά την ανάληψη από την εταιρεία λόμπυ AF International με έδρα την Ουάσιγκτον του ζητήματος των Κούρδων, ενώ στο βάθος έχουμε και το κράτος του Κουρδιστάν το οποίο κάποια στιγμή θα πάρει “σάρκα και οστά”, αφού έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις με επικεφαλής τον Mazlum Kobani, προσέλαβαν διάσημη εταιρεία λόμπυ στην Ουάσινγκτον για τον συντονισμό αυτού του σχεδίου.

Επιπλέον, το όνομα με το οποίο υπογράφηκε συμφωνία με το Αμερικανικό Κογκρέσο και την αμερικανική κυβέρνηση ήταν ο Ayal Frank, πρόεδρος της AF International.

Ο επικεφαλής αυτής της εταιρείας συνεργάζεται στενά με το εβραϊκό λόμπι στο Κογκρέσο για χρόνια, και συνεχίζει να το κάνει.

Μιλάμε για αμερικανο-ισραηλινές οργανώσεις που ελέγχουν το Ινστιτούτο Εγγύς Ανατολικής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και το Ίδρυμα Άμυνας για τις Δημοκρατίες, οι οποίες κατευθύνουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική εδώ και χρόνια.

Ο A. Frank, κατευθύνει πλέον πολλές από τις επενδύσεις των αμερικανικών εταιρειών σε κουρδικές περιοχές  και γίνεται ο ιδρυτής του Αμερικανο-Κουρδικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Οι Τούρκοι εμπλέκουν στο όλο εγχείρημα και τον εν αποστρατεία αξιωματικό της Delta Force, James Reese, έναν διακεκριμένο δικηγόρο με το όνομα A. James, αλλά και τον ειδικό του πετρελαίου  John P. Dorrier, με θέμα το πετρέλαιο στη Συρία που αποτελεί το διακύβευμα του όλου σχεδίου.

Το πιο σημαντικό κομμάτι του όλου σχεδίου αφορά όμως την δημιουργία του κράτους του «Μεγάλου Κουρδιστάν» που κυοφορείται από το νεοσυντηρητικό κίνημα στις ΗΠΑ, το οποίο θέλει να αλλάξει διακαώς τον χάρτη των χωρών της Μ.Ανατολής με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό το "παζλ", σχηματίστηκε στα βόρεια του Ιράκ (Ιρακινό Κουρδιστάν), το δεύτερο βήμα προστέθηκε στα βορειοανατολικά της Συρίας, ενώ τώρα ετοιμάζουν το επόμενο στάδιο που αφορά φυσικά το τουρκικό έδαφος, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ