Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Λιβύη: Αεροπορική επιδρομή στα τουρκικά συστήματα αεράμυνας κοντά στη Σύρτη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) φέρεται να ξεκίνησε μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων κατά των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Σάρατζ και ων συμμάχων τους, τούρκων τη Δευτέρα
 

Σύμφωνα με αναφορές σε μέσα του LNA, η πολεμική αεροπορία του στρατού στόχευσε μια τουρκική πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας, ραντάρ και πύργο μπλοκαρίσματος σε κάστρο και γέφυρα στην Al-Sadada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική δύναμη του LNA κατέστρεψε την πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας, το ραντάρ και τον πύργο μπλοκαρίσματος αφού χτύπησε στην περιοχή νωρίτερα το πρωί.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην Al-Sadada, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευε την 14η Πύλη σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της στρατηγικής πόλης της Σύρτης.

Φαίνεται πως οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο τα πρόσφατα εγκατεστημένα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στο Al-Sadada, κάτι που είναι σημαντικό επειδή οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έχουν συγκεντρώσει τα στρατεύματά τους στην περιοχή για πιθανή επίθεση στη Σύρτη.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα τις αναφορές αεροπορικών επιθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ