Ένοπλες Συρράξεις

Γέμισε φέρετρα η Τουρκία: Κι άλλος νεκρός στρατιώτης στο Ιράκ μέσα σε λίγες μέρες

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει χερσαία επίθεση στα σύνορα με το Ιράκ, έπειτα από πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές, και πλέον μετρά απώλειες.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι ακόμη ένας «μάρτυρας» σκοτώθηκε από «τρομοκράτες» στο Ιράκ. Ο δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες.

Η ανακοίνωση:

Χθες, ο κυβερνήτης του βορείου τμήματος του Ιράκ, στην πόλη Ντοχούκ, ανακοίνωσε ότι οι Τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν εναέριες επιθέσεις με την υποστήριξη στοιχείων πυροβολικού, σε δύο οικισμούς κοντά στην πόλη Μπάρι Μπάλα, της Ιρακινής περιοχής Μπάτιουα.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι χερσαίες τουρκικές δυνάμεις, όπου έφτασαν με εναέρια μέσα και υπό την κάλυψη πολεμικών ελικοπτέρων.

Ιρακινός κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τουρκικός στρατός κατέχει αυτή τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο κατά μήκος της συνοριακής περιοχής του Χαμπτρί, εγκαθιδρύοντας, εν τω μεταξύ, 45 στρατιωτικά σημεία.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό κυβερνητικό αξιωματούχο, οι θέσεις της Άγκυρας υπερβαίνουν κατά πολύ τις περιοχές όπου βρίσκονται οι αντάρτες του PKK – η πρόφαση υπό την οποία η Τουρκία εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βόρειο τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...