Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βίντεο: Τουρκόφιλοι κομματιάζονται από μαχητικά του LNA

Συνεχίζεται η αντεπίθεση του LNA. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς στην Λιβύη, καθώς τώρα έχουμε άμεση εμπλοκή της Αιγύπτου. Ευτυχώς δεν χάθηκε η Σύρτη, με Τούρκους, GNA και Σύριους μισθοφόρους να απομακρύνονται από την περιοχή. 

Πλέον στόχος είναι η ανακατάληψη της Ταρχούνα, η οποία χάθηκε την Παρασκευή από τον έλεγχο του Χαφτάρ. Ήδη μαχητικά του LNA έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο, οι ισλαμιστές τινάχθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα, παίρνοντας μία πρώτη ''γεύση'' για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.  

Ταυτόχρονα σηκώθηκαν Αιγυπτιακά κατασκοπευτικά, τα οποία σύμφωνα με πηγές μας ''σάρωσαν'' τουρκικές θέσεις στην Λιβύη. 

Εν τω μεταξύ, πολεμικά αεροσκάφη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) κατέστρεψαν, ξημερώματα Δευτέρας, μια ολόκληρη πυροβολαρχία των φιλότουρκων ισλαμιστών της Τρίπολης, του καθεστώτος του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, καθώς αυτή κινούνταν προς την πόλη λιμάνι της Σύρτης.

Μεταξύ των θυμάτων λέγεται ότι υπάρχουν Τούρκοι αξιωματικοί και Σύροι τζιχαντιστές μισθοφόροι, σύμφωνα με το γραφείο Ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

«Τα μαχητικά μας κατέστρεψαν μια ολόκληρη πυροβολαρχία που συμπεριλάμβανε και τρία τουρκικής κατασκευής πυροβόλα, δύο τανκς και έξι τεθωρακισμένα οχήματα και επιπλέον ένα μεγάλο λεωφορείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι στα οχήματα που καταστράφηκαν επέβαιναν Τούρκοι αξιωματικοί και Σύροι μισθοφόροι, σημειώνοντας ότι, τα (νεκρά) σώματά τους θάφτηκαν στην άμμο (της ερήμου) αφού ξεκίνησαν την απερίσκεπτη κίνησή τους προς τη Σύρτη, η οποία είναι ασφαλής και ενθαρρυμένη παρά τη σοβαρή κατάσταση εξαιτίας των Τούρκων εισβολέων και των πολιτοφυλακών τους.

Χερσαία στρατεύματα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) έπληξαν ένοπλες μονάδες της ισλαμικής κυβέρνησης ανατολικά της Μισράτα, σταματώντας την κίνησή τους προς τη Σύρτη.

Το γραφείο Ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) προσθέτει ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές αεροπορικές επιδρομές με στόχο συγκεντρώσεις των υποστηριζομένων από την Τουρκία πολιτοφυλακών ανατολικά της Μισράτα. 

https://twitter.com/Mansourtalk/status/1270224425175171074

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ