Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Λιβύη: Η Άγκυρα ετοιμάζει «δεύτερο στάδιο» - Το «μυστικό» τουρκικό όπλο

Η μηχανή προπαγάνδας της τουρκικής κυβέρνησης έχει ισχυρή δυναμική καθώς η κατάσταση στη Λιβύη κλιμακώνεται επικίνδυνα, απειλώντας με χρήση "ισχυρού μυστικού όπλου".

Δηλώσεις αξιωματούχων στην Άγκυρα προειδοποιούν τον διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στρατηγό, Χαλίφα Χαφτάρ με νέο στάδιο αεροπορικών επιθέσεων και εκτοξεύσεις πυραύλων από τις τουρκικές Φρεγάτες στα ανοικτά της Τρίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, στις 22 Μαΐου, ο Τούρκος σύμβουλος και αναλυτής Ιμπραήμ Καραγκούλ γράφει στην εφημερίδα Γιενί Σαφάκ για το επερχόμενο «δεύτερο στάδιο» των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον των στρατευμάτων του Χαφτάρ.

Με ένα τέτοιο «δεύτερο στάδιο», ο Τούρκος ειδικός εννοεί μαζικές αεροπορικές επιδρομές και εκτοξεύσεις πυραύλων από τη θάλασσα  κατά στόχων  του LNA, καθώς  και της έδρας του ίδιου του στρατηγού Χαφτάρ.

Επιπλέον, ο Karagul προαναγγέλλει την δυνατότητα χρήσης ενός εξαιρετικά ισχυρού όπλου της Άγκυρας όσον αφορά την εντυπωσιακή του ικανότητα, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει έναν νέο τύπο αεροπορικών επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει την δεύτερη φάση της επιχείρησης στη Λιβύη. Το δεύτερο στάδιο θα χτυπήσει το αρχηγείο του Χαφτάρ και τις εγκαταστάσεις του LNA στη Βεγγάζη και το Τομπρούκ (στα ανατολικά της Λιβύης) », σημειώνει ο αναλυτής.

«Οι τελευταίες προετοιμασίες της Τουρκίας στοχεύουν στην πραγματοποίηση μεγάλων αεροπορικών επιχειρήσεων. Από αυτή τη στιγμή, η Τουρκία, στην πραγματικότητα, θα ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον του Χαφτάρ, τόσο από τον αέρα όσο και από τη θάλασσα », δήλωσε ο Karagul.

Συμπερασματικά ο Καραγκιούλ, υπονοεί ένα ισχυρό όπλο της Άγκυρας που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη Λιβύη και το οποίο είναι «σαν πυρηνικό», ποιο όμως θα μπορούσε να ήταν αυτό;

Υπενθυμίζουμε ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος μιλώντας στην Daily News Egypt ανέφερε: «Η Αίγυπτος δεν θα ανεχθεί καμία απειλή στην εθνική της ασφάλεια και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 «Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στο έδαφος σε οποιαδήποτε χώρα για να εξουδετερώσουμε την απειλή είτε κοντά στα σύνορά μας είτε αλλού», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η προχθεσινή συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι αξιολόγησε τις εθνικές απειλές που προκλήθηκαν από την ανάπτυξη Σύριων μισθοφόρων από την Τουρκία, καθώς και εξτρεμιστικών ομάδων όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη», τόνισε ο ίδιος.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως ο τουρκικός ισχυρισμός ότι η παρέμβασή της Τουρκίας στη Λιβύη αφορά την προστασία των συνόρων της είναι ψέμα, καθώς η Τουρκία δεν μοιράζεται τα ίδια σύνορα με τη Λιβύη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ