Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αστικός πόλεμος στην Τουρκία: Κύμα επιθέσεων από Κούρδους σε τουρκικές μεγαλουπόλεις

Επικείμενο κύμα επιθέσεων σε τουρκικές μεγαλουπόλεις παραδέχθηκε ουσιαστικά η τουρκική αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), μετά τη σύλληψη τεσσάρων Κούρδων κομάντος με ειδικότητα στον αστικό πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επιχείρηση που διοργανώθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση στοχωροφυλακής της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθησαν 4 μέλη του PKK που αποφάσισαν να εισέλθουν στη χώρα από τη Συρία, προκειμένου να προετοιμαστούν για μια εντυπωσιακή δράση στις μητροπολιτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, καθορίστηκε ότι η κουρδική οργάνωση YPG, έχει σχέδιο να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές δράσεις σε τουρκικές μητροπόλεις, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανυψώσει το ηθικό στα μέλη εντός Τουρκίας και να τραβήξει την προσοχή από άλλες περιοχές, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σε ενδελεχή έρευνα που διεξήχθη καθορίστηκε ότι πέντε ύποπτοι, των οποίων ταυποποιήθηκαν τα στοιχεία, ενήργησαν ως απλές οικογένειες για να μην κινήσουν τις υποψίες με τις δραστηριότητές τους, ενώ νοίκιασαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης και άρχισαν να εργάζονται σε υφαντουργικά εργοστάσια.

Στη συνέχεια, οι ύποπτοι αυτοί επέκτειναν τη δράση τους και με άλλα άτομα για να προετοιμάσουν κύμα επιθέσεων στην Κων/πολη.

Ένα κομμάτι της επιχείρησης της οργάνωσης PYD / YPG στόχευε σε προσέλκυση Σύρων που ζουν στην Τουρκία για επιθέσεις σε ειδικούς στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τις ενέργειες αυτές κάθε Σύρος θα έπαιρνε 500 δολάρια κάτι που διαδόθηκε και με τη χρήση κοινωνικών δικτύων, αλλά και με την παρουσία των Κούρδων πυρήνων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η ουσία όμως παραμένει, διότι μπορεί οι τουρκικές αρχές να έπιασαν 4 άτομα αλλά έχασαν άλλα τόσα και παραπάνω, τα οποία ετοιμάζουν κύμα επιθέσεων και δολιοφθορών στην Κων/πολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία «δρέπει τους καρπούς» των εν ψυχρώ δολοφονιών που υλοποιούν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στην Βόρεια Συρία, ενώ νέες πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να φοβάται τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Η οργάνωση κάλεσε μέσω ανοικτών πηγών τα μέλη της που ζουν στο τουρκικό κράτος, σε σκληρές δολιοφθορές στο εσωτερικό της Τουρκίας αναφέροντας συγκεκριμένα: «είναι η ημέρα κατά την οποία τα πάντα και όλοι όσοι ανήκουν στο τουρκικό αποικιοκρατικό φασιστικό κράτος, θα τεθούν στο στόχαστρο μας».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ