Κόσμος

''Πέφτουν'' τουρκικά κορμιά παντού - Εξαϋλώθηκαν δυνάμεις των ΤΕΔ στη Συρία - Προειδοποιούν με ''κόλαση'' πυρός οι Κούρδοι

Σε πλήρη εφαρμογή έχουν θέσει οι Κούρδοι το σχέδιο στρατιωτικών κτυπημάτων κατά τουρκικών στόχων τόσο στο τουρκικό έδαφος όσο και στην Βόρεια Συρία.    
 

Αδιευκρίνιστος αριθμός Τούρκων στρατιωτών και μέλη των συριακών ένοπλων φατριών που είναι πιστοί στην Άγκυρα, σκοτώθηκαν και μερικοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν εξερράγη μια βόμβα στο χωριό Al-Ahras στην επαρχία Ras Al-Ain στη βορειοανατολική Συρία.

Το συριακό πρακτορείο "SANA" ανέφερε ότι υπήρχαν Τούρκοι νεκροί και τραυματίες όταν μια βόμβα αυτοκινήτου εξερράγη σήμερα στο Ras Al-Ain, σε μια περιοχή που ανήκει στις ένοπλες φατρίες που είναι πιστές στην Τουρκία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (με έδρα το Λονδίνο) ανακοίνωσε επικαλούμενο  τοπικές πηγές, ότι όντως υλοποιήθηκε μια μεγάλη έκρηξη στο χωριό Ahras, το οποίο ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις και τις φατρίες που είναι πιστές σε αυτό, στην περιοχή Al-Manajer της επαρχίας Ras Al-Ain στη βόρεια Hasaka, και διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από μια παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η όλη ενέργεια στόχευε στην πρόκληση θυμάτων στις τουρκικές δυνάμεις και σε Σύρους αντάρτες κάτι που επιτεύχθηκε οδηγώντας σε θανάτους και τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων Τούρκων στρατιωτών. 

 

Ανακοίνωση των Γερακιών του Κουρδιστάν για νέα επίθεση στην Τουρκία 

  

 
“Τα “Γεράκια του Κουρδιστάν” ανέλαβαν την ευθύνη με  γραπτή ανακοίνωση για μια σειρά ενεργειών που πραγματοποίησαν εναντίον της τουρκικής αστυνομίας στο στο Ικόνιο.

Οι Κουρδικές Μονάδες Εκδίκησης ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν Τούρκους αστυνομικούς που περιπολούσαν τη γειτονιά Φισκάγια της περιοχής Γιενσιχίρ του Αμέντ με  εκρηκτικά.

"Αμέσως μετά τη δράση τους και ενώ η τουρκική αστυνομία εγκατέλειψε  την περιοχή με φόβο και πανικό, η μονάδα μας επέστρεψε στη βάση με ασφάλεια", ανέφερε η ανακοίνωση των Κούρδων.

Οι μονάδες εκδίκησης πρόσθεσαν στην ανακοίνωση τους: "Η δράση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικά στην οδό Melik Ahmet στο Sur, Amed περίπου στις 8 μ.μ. την Τρίτη, 14 Απριλίου. Η αγορά υπέστη μεγάλες ζημιές. Αμέσως μετά τη δράση, η μονάδα μας έφτασε με ασφάλεια στη βάση της”.

Μιλάμε για οργανωμένο κύμα επιθέσεων πρόκλησης θυμάτων ανάμεσα στις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και του στρατού, σε Νότια Τουρκία και Βόρεια Συρία, το οποίο όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.

Πρόκειται για μια ένοπλη οργάνωση, που θεωρείται παρακλάδι του κουρδικού  ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για σωρεία επιθέσεων στην  δυτική  και ΝΑ Τουρκία.

Η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση έκανε λόγο για έναν απολογισμό "σχεδόν 100 νεκρών αστυνομικών και εκατοντάδων άλλων που τραυματίστηκαν" κατά τις επιθέσεις εδώ και δύο χρόνια.

Τα Γεράκια του Κουρδιστάν  έχουν  αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος, όπως  την επίθεση σε βιομηχανίες σε  Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...