Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Παγκόσμιος τρομοκράτης η Άγκυρα: Μετέφερε όπλα σε Συρία & Λιβύη

Σε παγκόσμιο διακινητή όπλων έχει καταστεί το τουρκικό καθεστώς μετά τις ύποπτες πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στην Ν.Αφρική με πρόσχημα την πανδημία και με τις “σκιές” αυτές να ρίχνονται σε Λιβύη και Συρία 

Πρόκειται για δύο χώρες στις οποίες οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στο έδαφος τους εδώ και χρόνια τροφοδοτώντας τις φιλοτουρκικές παρατάξεις με άφθονο οπλισμό, λαμβάνοντας παράλληλα ένα σοβαρό χρηματικό αντίτιμο ιδιαίτερα όσον αφορά της κυβέρνηση της Τριπόλεως για τις υπηρεσίες αυτές.    

Οι πρόσφατες εναέριες αποστολές στην Νότια Αφρική για την Τουρκία με το πρόσχημα της παράδοσης υγειονομικού υλικού, αποκάλυψαν ένα τρομερό λαθρεμπόριο όπλων με αποδέκτες τη Συρία και τη Λιβύη, γράφει η εφημερίδα Daily Maverick.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρυθμιστική αρχή εμπορίου όπλων της Νότιας Αφρικής “απέτυχε” στην αποστολή της που ήταν να παρακολουθεί την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι  πυρομαχικά και όπλα μεταφέρθηκαν προς χρήση στη Λιβύη ή τη Συρία, γράφει η εφημερίδα.

"Αυτό αποτελεί χλευασμό της δήθεν υποστήριξης της Νότιας Αφρικής στην έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρρες για κατάπαυση του πυρός λόγω του COVID-19", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Terry Crawford-Browne.

Ο Τούρκος πρέσβης Elif Ülgen επιβεβαίωσε ότι το φορτίο απο την Ν.Αφρική αφορούσε  πυρομαχικά και πιθανόν όπλα που αγοράστηκαν από την Rheinmetall Denel Munition (RDM), αλλά είπε ότι τα περισσότερα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές ασκήσεις εντός Τουρκίας, χωρίς να πείσει κανέναν για αυτό.

Η Τουρκία όμως έχει εμπλακεί σε σοβαρές συγκρούσεις τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη.

Στην Συρία η Άγκυρα ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με φιλοτουρκική ισλαμική πολιτοφυλακή κατά των δυνάμεων του Άσαντ, ενώ στην Λιβύη υποστηρίζει την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ειδικά μετά την αιματηρή χθεσινή μάχη για την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια στην οποία οι Τούρκοι νικήθηκαν κατά κράτος από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Η Τουρκία έχει παραδώσει σε σχεδόν 64 χώρες “ιατρικές προμήθειες” σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου κάτι που βάζει σε σκέψη πιθανότατα πολλές μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών, για το ποιόν αυτών των αποστολών της τουρκικής υγειονομικής διπλωματίας.

“Ο τεράστιος αριθμός αιτημάτων ιατρικού εφοδιασμού από όλο τον κόσμο "δείχνει ότι η Τουρκία είναι μια αξιόπιστη πηγή και αληθινός φίλος", πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζουμε ότι επειδή η τουρκική πρακτική εμπορίας όπλων δεν έχει αλλάξει, (κάτι που  είναι γνωστό από το 2017 σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών αρχών), στην Μεσόγειο ανθεί το τουρκικό λαθρεμπόριο μέσω ύποπτων ναυτιλιακών εταιρειών.

Έχουμε εκατοντάδες ανεξήγητα δρομολόγια, τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την Μεσόγειο και τον Ατλαντικό από εμπορικά πλοία τουρκικών συμφερόντων που διέρχονται από τους λιμένες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατοντάδες  πλοία πραγματοποιούν  διέλευση από τα χωρικά ύδατα της  Συρίας και της Λιβύης, καθώς και από το Λίβανο, για ασαφείς λόγους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Τα πλοία αυτά μεταφέρουν πιθανότατα χιλιάδες όπλα, όπως αυτόματα τυφέκια, αντιαρματικά συστήματα, χειροβομβίδες, ακόμη και ολόκληρα θωρακισμένα οχήματα, για λογαριασμό της Άγκυρας.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το παράνομο εμπόριο πετρελαιοειδών, όπλων, και πολλών άλλων “αγαθών”, για να αποκομίσει έσοδα για την προβληματική της  οικονομία η οποία ευρίσκεται λίγο πριν το κραχ.

Πρόκειται για κοινή πρακτική από τουρκικής πλευράς, δια μέσου της οποίας στο παρελθόν όπως δημοσιεύθηκε σε ξένα ΜΜΕ πλουτίζει η οικογένεια Ερντογάν.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ