Ένοπλες Συρράξεις

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα: Πλάι-πλάι πολεμούν Τούρκοι & ισλαμιστές στη Λιβύη - Οχήματα Kirpi καίγονται σαν ''λαμπάδες''

Στο ''κόκκινο'' είναι η ένταση σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο και Λιβύη. Οι Τούρκοι ενισχύουν συνεχώς τους ισλαμιστές της Τρίπολης, ενώ για πρώτη φορά βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο, όπου δείχνει Τούρκους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου και κατευθύνουν τους Σύριους ισλαμιστές. 

Όλα αυτά, την στιγμή που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Αίγυπτος ανέπτυξε δύο μοίρες πολεμικών της αεροσκαφών τύπου Rafale και F-16 φορτωμένα με πυραύλους κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, κάτι που ερμηνεύεται από ειδικούς ως προοίμιο αεροπορικής επίθεσης κατά των δυνάμεων της κυβερνήσεως της Τριπόλεως.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, πηγές του ΟΗΕ και ιταλικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν ότι το καθεστώς του Ερντογάν εξακολουθεί να παραβιάζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα σκοπεύει να επεκτείνει την επιθετικότητά της υποστηρίζοντας τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης και με αεροσκάφη F-16. 

Οι εξελίξεις αυτές έχουν σημάνει συναγερμό στην Ελληνική πλευρά. Η επιφυλακή της Αθήνας στο Ανατολικό Αιγαίο έχει υπαγορευθεί από τις μεταφορές μεταναστών σε περιοχές απέναντι από τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω αλλά και το Καστελλόριζο το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά και τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από μεγάλα κατοικημένα νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος. 

Ο κορονοϊός αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητας, γι’ αυτό και έχει επιλεγεί η ισχυρή παρουσία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, προκειμένου να αποτραπούν πιθανές απόπειρες να μεταφερθούν μετανάστες.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «Ακίντουρκ», ένα φορτηγό που ήταν ύποπτο για τέτοιες αποστολές, δεν έχει ακόμα κινηθεί προς το Αιγαίο, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ανακοινώσει δρομολόγιο από το Τασουτσού (απέναντι από τα Κατεχόμενα) προς το λιμάνι του Αλίαγα τη Σμύρνης.
 
Ταυτόχρονα οι Τούρκοι το Γιαβούζ στην Κυπριακή ΑΟΖ, με την Άγκυρα να ετοιμάζει νέες προκλήσεις. 

Όλα αυτά συγκλίνουν πως το επόμενο χρονικό διάστημα  η κατάσταση θα οξυνθεί, με τις Ελληνικές ΕΔ να βρίσκονται σε ετοιμότητα.  

Δείτε βίντεο:

 

 

https://twitter.com/LNA2019M/status/1252380095882223619

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ