Ένοπλες Συρράξεις

Η Άγκυρα στέλνει F-16 στη Λιβύη - Τούρκοι κομάντος προωθούνται στην Tarhuna

Είπαμε ότι η Τουρκία τα δίνει όλα σε Συρία και Λιβύη και για αυτό επιβεβαιωνόμαστε κάθε στιγμή από αυτά που βλέπουμε να υλοποιούνται μπροστά στα μάτια μας και είναι όλα σαφώς εις βάρος και της Ελλάδας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι η Τουρκία κινητοποιεί στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει νέα μαζική επίθεση στην πόλη Tarhuna.

Ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «ο στρατός της Λιβύης αποκάλυψε μια τουρκική φάλαγγα με οχήματα που ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Tarhuna πριν από την έναρξη νέας επίθεσης".

Ο Αλ-Μισμάρι επεσήμανε ότι «η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε την κρίση και την ανακωχή λόγω του κορονοϊού και μετέφερε προσωπικό και εξοπλισμό στην Τρίπολη, τη Μισράτα και τη Ζουβάρα για να πραγματοποιήσει πολεμικές αποστολές».

«Αντιμετωπίζουμε τον τουρκικό στρατό σε γη, αέρα και θάλασσα και με όπλα ηλεκτρονικού πολέμου», είχε δηλώσει προχθές ο Al-Mismari.

«Η Τουρκία και η Al-Qaeda είναι εκείνες που μετακινούν τις πολιτοφυλακές σε όλες τις περιοχές της Λιβύης και παντού υπάρχει μια τουρκική διοίκηση, ειδικά στις νοτιοδυτικές περιοχές. Επίσης μεταξύ του εξοπλισμού που μετέφερε η Τουρκία στην περιοχή ήταν και drone νέου τύπου», τόνισε ο ίδιος.

Ο Al-Mismari αποκάλυψε ότι «μια ομάδα τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων καταρρίφθηκε κατά την πρόσφατη επίθεση στη Sabratha, όπου και είχαμε και τη σύλληψη δεκάδων Σύριων μαχητών».

https://twitter.com/goharkhan47/status/1252188291882979329

Τουρκικά F-16 στο "παιχνίδι" της Λιβύης

Πηγές του ΟΗΕ και ιταλικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν ότι το καθεστώς του Ερντογάν εξακολουθεί να παραβιάζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα σκοπεύει να επεκτείνει την επιθετικότητά της υποστηρίζοντας τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης και με αεροσκάφη F-16.

Μια διεθνής έκθεση πιστοποιεί την αυξανόμενη παραβίαση της Τουρκίας στην απόφαση απαγόρευσης των εξαγωγών όπλων στη Λιβύη, ειδικά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020, καθώς το καθεστώς του Ερντογάν παρείχε στις πολιτοφυλακές της Τρίπολης πολλά οπλικά συστήματα.

Η γερμανική εφημερίδα, Tagus Zeitung, σήμερα, Δευτέρα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές του ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν από τις αρχές του 2020 έως σήμερα τη διείσδυση τουρκικών πολεμικών και εμπορικών πλοίων, τα οποία μετέφεραν συστήματα αεράμυνας Korkut και θωρακισμένα οχήματα προς την Τρίπολη, όπου βρίσκεται η κυβερνητική πολιτοφυλακή του Αλ Σάρατζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης η ίδια γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Τουρκία φέρεται να ετοιμάζεται να επεκτείνει την επιθετικότητα στη Λιβύη και με τουρκικά μαχητικά F-16.

Όσο για την αυστριακή πολιτική εφημερίδα Der Standard, αναφέρει ότι οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης «έλαβαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έναν ικανό αριθμό drone από την Τουρκία και το Κατάρ, καθώς και συσκευές ραντάρ από την Άγκυρα”.

Η κυβέρνηση του Σαρατζ δεν έχει τακτικό στρατό, αλλά πολιτοφυλακές εξοπλισμένες με τουρκικά όπλα και ενισχυμένες με χιλιάδες Σύριους μισθοφόρους και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, κάτω όμως από τις οδηγίες αξιωματικών του τουρκικού στρατού.

Η Gabriela Heinrich, αναπληρωτής επικεφαλής του κοινοβουλευτικού μπλοκ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (κέντρο) που συμμετείχε στη γερμανική κυβέρνηση, τόνισε ότι οι λόγοι για την επιδείνωση των συνθηκών στη Λιβύη και η διακοπή των αποτελεσμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου, προκλήθηκαν από την αδύναμη εποπτεία των ακτών και του εναέριου χώρου της Τρίπολης, επιτρέποντας στην Τουρκία να παραβιάζει αφειδώς την απαγόρευση εξαγωγών όπλων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σωστά όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την αποστολή "Ειρήνη" στη Μεσόγειο, για να παρακολουθήσει τη δέσμευση διαφόρων περιοχών για την απαγόρευση εξαγωγών όπλων στη Λιβύη, αλλά μέχρι εκεί, μιας και η αποστολή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Πριν από εβδομάδες, 10 χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία ολοκλήρωσαν το έργο της Διάσκεψης για την Ειρήνη του Βερολίνου, συμφωνώντας στον σεβασμό της αποφάσεως για την απαγόρευση των εξαγωγών όπλων στη Λιβύη, την έναρξη κατάπαυσης του πυρός αλλά και τον αφοπλισμό των ένοπλων πολιτοφυλακών, αλλά όλα έμειναν στα λόγια, μιας και οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν κυριολεκτικά στην Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ