Ένοπλες Συρράξεις

Μαίνεται ο πόλεμος στη Λιβύη: Οι "Τούρκοι" του Σάραταζ κατέρριψαν ελικόπτερο του LNA - Ο Χαφτάρ έστειλε το "Τάγμα της Θύελλας" στην Τρίπολη

Στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την πόλη AbuGrian οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, (ευρίσκεται ανάμεσα σε Τρίπολη και Μισράτα), σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες του Σαράτζ και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα πολεμικού υλικού ενώ έχασαν και ένα επιθετικό ελικόπτερο Mi-35. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απώλειες των δυνάμεων του Σαράτζ είναι μεγάλες ενώ οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ελικόπτερο σκοτώνοντας και τους τρεις πιλότους του LNA. Τα μέλη των δυνάμεων της Τρίπολης έκαναν χρήση των τουρκικής κατασκευής αντιαεροπορικών πυραύλων HISAR, καταρρίπτοντας ένα ελικόπτερο Mi-35 που πετούσε στην περιοχή.

Ο ιστότοπος Liveuamap, ο οποίος παρακολουθεί όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις στον κόσμο, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αναφέροντας σε ένα tweet ότι "οι δυνάμεις του GNA κατέρριψαν ένα ελικόπτερο του LNA τύπου Mi-35 στην πόλη Abu Grein, 138 χλμ δυτικά της Σύρτης ενώ και τα τρία μέλη που επέβαιναν σε αυτό σκοτώθηκαν.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι στρατιώτες του στρατηγού Χαφτάρ χρησιμοποιούν συνεχώς τα συγκεκριμένα επιθετικά ελικόπτερα, τα οποία είναι εξαιρετικά για δράση σε αυτού του τύπου τις εχθροπραξίες στη Λιβύη.

Επειδή λοιπόν τα ελικόπτερα αυτά έκαναν θραύση, οι Τούρκοι απέστειλαν τα δικά τους συστήματα αεράμυνας στις δυνάμεις του Σαράτζ με σκοπό να απαλλαγούν από την παρουσία τους.

Ως εκδίκηση όμως ο στρατηγός Χαφτάρ, σύμφωνα και με τη διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), απέστειλε ένα εξοπλισμένο "μέχρι τα δόντια" επίλεκτο Τάγμα κομάντος στην Τρίπολη με το όνομα “Τάγμα της Θύελλας”, με αποστολή την πρόκληση πολλών θυμάτων ανάμεσα στις δυνάμεις της Τρίπολης ιδίως την νύκτα.

Το τάγμα μετακινήθηκε από τη Βεγγάζη για να συμμετάσχει στις «απελευθερωτικές μάχες» της Τρίπολης, αλλά και για να ενισχύσει τις υπόλοιπες μονάδες του στρατού της χώρας.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται ομηρικές μάχες στην πόλη AbuGrian, ενώ φυσικά ο LNA δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες περί κατάληψης άλλων πόλεων κοντά στην Τρίπολη, τις οποίες αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες και άφθονο υλικό δείχνουν την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας πολεμικού υλικού από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, αλλά και την αγωνία των δυνάμεων της Τρίπολης και των Τούρκων να μην χάσουν την πόλη που πλέον κινδυνεύει πιο σοβαρά από ποτέ να πέσει στα χέρια των δυνάμεων του LNA και τότε η συμφωνία με την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο θα κάνει “φτερά”.

Ανθρωπιστική κρίση στη Λιβύη εν μέσω πανδημίας

Οι άνθρωποι στη Λιβύη όμως, ευρίσκονται στην μέση μιας εμφύλιας διαμάχης, αδιάκριτων βομβαρδισμών, ενώ τώρα αντιμετωπίζουν και την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού λόγω των Σύρων μισθοφόρων.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) φοβάται ότι ο ιός θα κτυπήσει την χώρα που πλήττεται από πολεμικές συγκρούσεις, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, καθώς δεν διαθέτουν τρόφιμα, καταφύγιο, νερό και ιατρική περίθαλψη.

Μολονότι οι διεθνείς οργανισμοί, ιδιαίτερα ο ΟΗΕ, έκαναν πολλαπλές εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και για την παύση των εχθροπραξιών, οι μάχες γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη μεταξύ της επίσημης κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) και των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ συνεχίζoνται αφού οι Τούρκοι με αεροσκάφη και πλοία εφοδιάζουν συνεχώς τις δυνάμεις της Τρίπολης με όπλα και Σύρους Τζιχαντιστές.

Οι δυνάμεις αυτές όμως χάνουν ταυτόχρονα σε όλα τα μέτωπα ενώ όλες οι φυλές της χώρας πλέον έχουν συνασπιστεί εναντίον τους.  

https://twitter.com/LNA2019M/status/1249383038447910916https://twitter.com/LNA2019M/status/1249587772979118081https://twitter.com/LNA2019M/status/1249325258626215936

 

https://twitter.com/LNA2019M/status/1249272372273778689

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ