Λιβύη, μαχητικό
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέρριψε εχθρικό μαχητικό στη Μισράτα

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν ένα εχθρικό αεροσκάφος που ανήκε στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι αεροπορικές άμυνες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος που ανήκε στις δυνάμεις της GNA, με αποτέλεσμα το θάνατο του πληρώματος.

Ο εκπρόσωπος του Λβυκού Εθνικού Στρατού, Αχμέτ Αλ Μισμάρι, δήλωσε: "Οι δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος L-39 που ανήκε στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία πολιτοφυλακή της Μισράτα (κυβερνητικές δυνάμεις Al-Wefaq) σήμερα το μεσημέρι, νότια του Abu Qurayn (var Gurayn), και ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του σκοτώθηκαν".

Νωρίτερα, όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, ο στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μισμαρί, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), αποκάλυψε ότι 20 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση στην Μισράτα.

Ο ίδιος σε αποκλειστικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Al-Ain News, δήλωσε ότι αεροσκάφη του LNA χτύπησαν αιφνιδιαστικά εναντίον της αίθουσας πτήσεων στο αεροπορικό κολλέγιο της Misrata και ενός άλλου κτιρίου, σκοτώνοντας συνολικά 20 Τούρκους στρατιώτες.  

Εξήγησε ότι στο εσωτερικό αίθουσας χειρουργείου σκοτώθηκαν 7 Τούρκοι στρατιώτες ενώ οι υπόλοιποι 13 σκοτώθηκαν στην έδρα του αεροπορικού κολεγίου.

Την Τετάρτη, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη επανέλαβε την έκκλησή του προς τα αντιμαχόμενα μέρη στη σύγκρουση στη Λιβύη να σταματήσουν αμέσως τις μάχες και να επιτρέψουν στις ιατρικές υπηρεσίες να εκτελούν τα καθήκοντά τους για να μειώσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Το γραφείο επιβεβαίωσε ότι μετά από δύο νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που καταγράφηκαν στη Λιβύη, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε δέκα.

Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες μάχες πρέπει να σταματήσουν αμέσως ώστε οι υγειονομικές αρχές και οι υπηρεσίες βοήθειας να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1245702272283279361https://twitter.com/LNA2019M/status/1245693675721633793

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...