Ένοπλες Συρράξεις

Παίρνει ξανά ''φωτιά'' η Συρία: Επίθεση της Άγκυρας στις δυνάμεις του Άσαντ-Οι ΗΠΑ στέλνουν ισλαμιστές να κάνουν σαμποτάζ στους Ρώσους

Το συριακό Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι πιστές σε αυτήν ομάδες των Τζιχαντιστών, βομβάρδισαν πολλές περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Συρίας, στην ύπαιθρο του Ταλ Τάμρ, βόρεια της Χασάκα.

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία υλοποιεί την κατάπαυση του πυρός μόνο στο Idlib και το Χαλέπι, ωστόσο, μετά τη μεταφορά μεγάλων τουρκικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, συνεχίζονται οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού, και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα αυτό, ωστόσο οι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν το γεγονός  η Τουρκία να συνεχίσει να δημιουργεί προκλήσεις στη Συρία, σκοπεύοντας έτσι να αποκτήσει τον έλεγχο ενός μέρους της επικράτειας της χώρας, στοχεύοντας στα συριακά πετρέλαια .

Κύμα σαμποτάζ κατά Σύρων και Ρώσων  

Πρώην συνταγματάρχης των συριακών ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι οι εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ ισλαμιστές μαχητές μετέβησαν στο Idlib, με σκοπό την πρόκληση σαμποτάζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο  στρατός των Η.Π.Α. επεξεργάστηκε ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι ελεγχόμενοι από την Αμερική, ισλαμιστές  μαχητές, θα υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα ένα κύμα σαμποτάζ, έξω από τη ζώνη των 55 χιλιομέτρων στο Al-Tanf και άλλες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης του Idlib.

Ο Σύριος συνταγματάρχης ε.α. Αμπντέλ Σούντα, ο οποίος είχε προηγουμένως προσχωρήσει στους μαχητές «Magavir al-Saura», είχε εκπαιδευτεί σε ανατρεπτικές δραστηριότητες από Αμερικανούς ειδικούς, μετέφερε αυτές τις πληροφορίες στην συνέχεια στις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών.

"Δεν ξέρω τι συνέβη με τους Αμερικανούς, αλλά μείωσαν τη χρηματοδότηση και μας είπαν ότι αν θέλετε περισσότερα, θα πρέπει να εκτελέσετε επιχειρήσεις εκτός της ζώνης των 55 χιλιομέτρων. Μερικοί από τους ισλαμιστές μαχητές στάλθηκαν στην επαρχία Αλ-Χασάκα, ενώ άλλοι στην Idlib". Δηλώνει ο ίδιος.

Εξήγησε δε ο ίδιος, ότι οι ΗΠΑ τους παρείχαν όπλα και προμήθειες, ενώ οι ίδιοι εκπαιδεύτηκαν εντατικά σε όλα τα είδη σαμποτάζ.

Ο αμερικανικός στρατός τους έστελνε σχετικά πρόσφατα σε ειδικές αποστολές, πληρώνοντας πολύ καλά. Για παράδειγμα  ο πρώην συνταγματάρχης (ως ισλαμιστής μαχητής) ελάμβανε  μισθό 500 δολαρίων, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο ποσό για το επίπεδο του βιοτικού επιπέδου της Συρίας.

"Μετά από εκπαίδευση από Αμερικανούς εκπαιδευτές, στάλθηκα ανατολικά στον Ευφράτη, για να πραγματοποιήσω σαμποτάζ, κυρίως σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και υποδομές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση, να εκφοβίσω  ανθρώπους, και γενικά να κάνω κακό.”, τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος τον Δεκέμβριο του 2019, φυλακίστηκε για 58 ημέρες επειδή παραβίασε την απαγόρευση της χρήσης κινητών επικοινωνιών, που ισχύει στην επικράτεια της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης.

Όλα συντείνουν στο γεγονός ότι η Τουρκία αλλάζει ρότα και απευθύνεται πλέον ξεκάθαρα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, εμπλέκοντας και την δύση στα παιχνίδια της με τα συριακά πετρέλαια.

Ο Ερντογάν θέλει να στρέψει τον Πούτιν κατά του Τραμπ και αυτός να το απολαμβάνει, μόνο που δεν θα γίνει ποτέ ακριβώς έτσι και η Τουρκία θα βρεθεί ανάμεσα σε “δύο διασταυρούμενα” πυρά.       

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ