Ένοπλες Συρράξεις

Η Άγκυρα οδεύει προς τον ''θάνατο'': Εμπόδισε την πτήση ρωσικών μαχητικών πάνω από την Τουρκία - Οργή στο Κρεμλίνο

Τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεφαν στην αεροπορική τους βάση στη Ρωσία και αναγκάστηκαν να κάνουν έναν μεγάλο κύκλο μέσω του Ιράκ, του Ιράν και της Κασπίας Θάλασσας, για να προσγειωθούν σε ρωσικά πολεμικά αεροδρόμια.

Ειδικοί επισημαίνουν κυρίως δυο τα πιθανά σενάρια για την στάση της Άγκυρας.

  • Πρώτον, μπορούμε να μιλήσουμε για μια Τουρκία που αποδεικνύει την εξέχουσα  θέση της ως μέλους του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν της επιτρέπει να δώσει το "πράσινο φως" σε ρωσικά αεροσκάφη να εισέλθουν στο τουρκικό εναέριο χώρο, και έτσι από εδώ και στο εξής αυτά θα πρέπει να ακολουθούν πλέον τις περιφερειακές διαδρομές.
  • Δεύτερον, η Άγκυρα εκφράζει με αυτή την απόφασή της την μεγάλη δυσαρέσκεια για τον θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών στην Συρία, από πυραύλους ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν μέσω του Ιράκ και του Ιράν, συγκεκριμένα πριν από λίγες εβδομάδες, ένα τέτοιο περιστατικό είχε ήδη καταγραφεί, αλλά στην συνέχεια επετράπη η είσοδος στο τουρκικό εναέριο χώρο σε τετράδα ρωσικών αεροσκαφών Su-24, που προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Khmeimim στην Συρία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχόλια ούτε από τη Ρωσία ούτε από την ίδια την Τουρκία, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για την τωρινή κατάσταση των δύο πλευρών.

 

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...