Ένοπλες Συρράξεις

Σοκ και δέος στην Αγκυρα - Ζουν μια κόλαση - 22 νεκροί και 10 τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες από επίθεση Κούρδων ανταρτών στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οι Λαϊκές Αμυντικές δυνάμεις (HPG), ανακοίνωσε ότι σε επίθεση που πραγματοποίησε στις 13 Φεβρουαρίου στο τουρκικό στρατόπεδο στην περιοχή του Ζάχο στο ιρακινό Κουρδιστάν (οι Τούρκοι έχουν εισβάλει και στο Ιράκ), σκοτώθηκαν 22 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν 10.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG, στις 08.40 της 13ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο τουρκικό στρατόπεδο κοντά στην κωμόπολη Μπεγκόβα στην περιοχή Ζάχο του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι αντάρτες έπληξαν το τουρκικό στρατόπεδο από οχτώ σημεία. Δύο τανκς και δύο τεθωρακισμένα οχήματα των Τούρκων καταστράφηκαν. Επιπλέον, πολλά κτίρια του στρατοπέδου τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Επίσης, σκοτώθηκαν 22 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 10, ενώ ως απάντηση η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε τυχαίες τοποθεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ