Ένοπλες Συρράξεις

EKTAKTO! H συριακή αεράμυνα κατέρριψε ισραηλινό μαχητικό…

Η διοίκηση του στρατού της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο νωρίς το πρωί και επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικού στόχου κοντά στην Παλμύρα, όπως μεταδίδει το RT

Στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο SANA ο συριακός στρατός αναφέρει ότι κατέρριψε ένα από τα ισραηλινά αεροσκάφη και προκάλεσε ζημιές σε ένα άλλο.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα κατέρριψε ένα αεροσκάφος, έπληξε ένα άλλο και ανάγκασε τα υπόλοιπα να φύγουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με άλλη πηγή το ισραηλινό μαχητικό συνετρίβη εντός του κατεχόμενου Golan.
Tέσσερα ισραηλινά αεροσκάφη επιτέλεσαν πολλά χτυπήματα εντός συριακού εδάφους και ο συριακός στρατός απάντησε με πυραύλους εδάφους αέρος.

Ο συριακός στρατός ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι 4 μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν ένα στρατιωτικό στόχο κοντά στην  Παλμύρα.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι επλήγησαν πολλοί στόχοι.

«Διείσδυσαν στο συριακό ενάειο χώρο στις  02h40 (0040 GMT) μέσω του εναέριου χώρου του Λιβάνου  και χτύπησαν στρατιωτικό στόχο κοντά στην Παλμύρα , » αναφέρει το συριακό ανακοινωθέν που μεταφέρει το SANA.
Πάντως ο ισραηλινός στρατός απάντησε αμέσως, επισημαίνοντας ότι τα αεροσκάφη του που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή στη Συρία δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά.

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι πολεμικά του αεροσκάφη είχαν πλήξει πολλούς στόχους στη Συρία και ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε σε αντίποινα αναχαιτίστηκε.

Περισσότερα σε λίγο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ