Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Η σερβική ταξιαρχία παραστρατιωτικών "Severna Brigada" και η "Wagner" ετοιμάζουν “κόλαση” κατά των εθνικιστών Αλβανών του Κοσσόβου

Το προχθεσινό περιστατικό με την επίθεση της αλβανικής αστυνομίας σε Μοναστήρο στο Πρίζρεν του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου, φέρνει πολεμικό σκηνικό στην περιοχή, με απροσδιόριστες συνέπειες για ολόκληρα τα Βαλκάνια.
 
Οι Αλβανοί καταγγέλουν ότι “σκοπός του σερβικού σχεδίου είναι η κλιμάκωση της κατάστασης μέσω οργανωμένων επεισοδίων που θα οδηγούσαν σε ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της αλβανικής αστυνομίας και της KFOR από τη μια πλευρά και των Σερβο-Ρώσων παραστρατιωτικών από την άλλη, ενώ οι τελευταίοι ελπίζουν στην υποστήριξη του σερβικού στρατού  μέσω ορεινών οδών στο βορρά”.

Μιλάμε για την η σερβική ταξιαρχία παραστρατιωτικών "Severna Brigada".

Ο Dushan Janjic, από το Φόρουμ για τις Εθνοτικές Σχέσεις, είπε: "Στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια, οι οποίοι έχουν πολαπλασιαστεί και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα συμβούν ένοπλα επεισόδια. Στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, άνθρωποι που εκπαιδεύονται από εθελοντές "Wagner" συνδέονται με την Ρωσία".

Εκ των πραγμάτων, το σερβικό κράτος, μέσω πολιτικών και παραστρατιωτικών ενεργειών, επιδίδεται κατά του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο την διάλυση του. Η Σερβία, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, αλλά ενεργεί και για να καταστρέψει την κυριαρχία του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Το Βελιγρα´δι έχει δύο σκοπούς 1. Η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου ή 2. Η ανακατάκτηση του κράτους του Κοσόβου.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτοί οι δύο στόχοι, οι Σέρβοι παραστρατιωτικοί είναι καλά οργανωμένοι στο βορρά και παντού στο Κοσσυφοπέδιο.

Πολιτικά καθοδηγούνται από την οργάνωση "Lista Serbe", και στρατιωτικά από ένοπλες ομάδες, όπως "Severna Brigada", "Wagner" και "Civil Defence", που υποστηρίζονται από τον σερβικό στρατό και την αστυνομία.

Όλα αυτά γίνονται υπό τον έλεγχο και την ηγεσία ειδικής  ομάδας του Βούτσιτς.

Το Βελιγραδίν προβαίνει σε ενέργειες με στόχο την καταστροφή της κυριαρχίας και της ακεραιότητας του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Αναμένονται τρομοκρατικές ενέργειες από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Ίσως αναμένεται η ίδρυση ή η μη ίδρυση του Σερβικού Συνδέσμου στο Κοσσυφοπέδιο, για να προχωρήσει σε πολεμικές ενέργειες, με άγριο σερβικό ρατσισμό. Ένοπλες ομάδες όπως «Βόρεια Ταξιαρχία», και «Πολιτική Άμυνα» βρίσκονται σε δράση.

Από αυτές αναμένονται τρομοκρατικές ενέργειες. Το Κοσσυφοπέδιο απαιτείται να είναι προετοιμασμένο”, δηλώνει ο ίδιος έχοντας μεγάλη ανησυχία για αυτά που θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Οι Σέρβοι λοιπόν αυτών των περιοχών με την αμέριστη αρωγή Βελιγραδίου-Μόσχας ετοιμάζουν διπλό σχέδιο απόσχισης τόσο της σερβικής δημοκρατίας της Β-Ε όσο και του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου από την εθνοκάθαρση που επιχειρούν οι Αλβανοί με την ανοχή της δύσης.

Αυτό θα σημάνει νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων μιας και η «φωτιά σιγοκαίει” στην περιοχή από το 1999 και τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν.

Για το ευρύ κοινό πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ παλαιότερα, με τα οποία ορίζονταν η ίδια ως εγγυήτρια χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...