Βαλκάνια

Πρίστινα: Νεκρός 1 Κοσοβάρος αστυνομικός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς

Ένας Κοσοβάρος αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε χωριό στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου νωρίς σήμερα το πρωί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι.

«Αυτήν τη στιγμή συνεχίζονται οι πυροβολισμοί με πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων κατά της αστυνομίας μας» αναφέρει ο Κούρτι σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι επιτιθέμενοι είναι επαγγελματίες που φορούν μάσκες και είναι βαριά οπλισμένοι» προσθέτει.

Η ανάρτηση του Κούρτι

«Αγαπητοί συμπολίτες,
Γύρω στις 3 π.μ. σήμερα, στο χωριό Banjska στο Leposavic, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δέχθηκε επίθεση, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό του Κοσσυφοπεδίου και έναν άλλο τραυματία. Ο σκοτωμένος είναι αστυνομικός με βαθμό λοχία, και ο τραυματίας μέλος της συνοριακής αστυνομίας. Σε αυτό το σημείο, πυροβόλα όπλα διαμετρήματος εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη στην αστυνομία μας. Οι επιτιθέμενοι είναι επαγγελματίες με μάσκες και οπλισμένοι με βαριά όπλα.

Καταδικάζουμε αυτή την εγκληματική και τρομοκρατική επίθεση. Το οργανωμένο έγκλημα με πολιτική, οικονομική και λογική υποστήριξη από το επίσημο Βελιγράδι επιτίθεται στο κράτος μας. Σε αυτή τη μάχη υπερασπιζόμαστε και επιβάλλουμε το νόμο, προστατεύουμε και διατηρούμε τους πολίτες ανεξάρτητα και ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο. Οι εκτελεστές εγκληματίες και οι διοικητές τους θα αποτύχουν, θα συλληφθούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν.

Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και οι κρατικοί θεσμοί είναι έτοιμοι και ενωμένοι να απαντήσουν στο έγκλημα και τους εγκληματίες, την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ενημέρωσε την οικογένεια του δολοφονημένου αστυνομικού A.B. Ο τραυματίας αστυνομικός είναι εκτός κινδύνου για μια ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους για τον δολοφονημένο αξιωματικό μας. Γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ