Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Εκρήξεις σε αστυνομικά τμήματα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο-Οι Κοσσοβάροι απειλούν με αποστολή στρατού και όλα θυμίζουν “Ουκρανία”

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στην περιοχή των αστυνομικών τμημάτων σε Ζβετσάν και τη Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής διοικητής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Κοσσυφοπεδίου Βέτον Ελσάνι.

Ο ίδιος ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου ότι πιθανότατα επρόκειτο για εκρήξεις βομβών κρότου-λάμψης, και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε αλλά ότι προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αστυνομικό όχημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα. Καθώς η Πρίστινα έχει απαγορεύσει την είσοδο φορτηγών που μεταφέρουν σερβικά εμπορεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, έχουν σχηματιστεί σειρές φορτηγών σε όλα τα διοικητικά συνοριακά περάσματα σε Μερντάρε, Γιαρίνε και Κονσούλι και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε επιβατικά οχήματα και φορτηγά με ξένες πινακίδες μετά από ενδελεχή έρευνα από το Κοσσυφοπέδιο.

Απόστρατος Σέρβος Στρατηγός κατηγορεί την Δύση για το Κάσσοβο

Ο απόστρατος Στρατηγός Λαζάρεβιτς δήλωσε ότι : “η Σερβία δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Δύση".

“Ο Κούρτι δεν ήταν ο μόνος που διέβη τον Ρουβίκωνα, αφού εκεί τον περιμένει η αγκαλιά της ομάδας χωρών Κουίντ.

Ο Κούρτι το θέλει και αυτοί ήταν που δημιούργησαν μια τέτοια κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια, και εξακολουθούν να διατηρούν την κατάσταση ακόμη χειρότερη από ό,τι ήταν πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια, είναι αυτοί που επιτρέπουν στον Κούρτι ένα ευρύ χώρο ελιγμών για να κάνε αυτό που κάνει» τονίζει ο Λαζάρεβιτς.

“Καμία εμπιστοσύνη στη Δύση, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυτικές χώρες, οι οποίες εμπλέκονται στο Κοσσυφοπέδιο επειδή προκάλεσαν χάος και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν. Με λίγα λόγια, προσωπικά δεν πιστεύω στην καλή πίστη και τις καλές προθέσεις των χωρών της Κουίντ» καταλήγει ο Λαζάρεβιτς.

Αξιωματούχος του Κούρτι απειλεί ότι θα στείλει στρατό στα σύνορα με Σερβία

Μέλος του Κινήματος Αυτοδιάθεση και πολιτικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας Αρμπέν Βίτια, Εγκζόν Αζεμί είπε ότι «ήρθε η ώρα να στείλουμε τις κοσοβάρικες Ένοπλες Δυνάμεις (KSF) στον Βορρά».

Σχετικά με την αποστολή του λεγόμενου Στρατού του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ο Αλμπίν Κούρτι μίλησε επίσης σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Πριν από μια δεκαετία, ο πρώην πρωθυπουργός Θάτσι έστειλε μια μονομερή δέσμευση στον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν, όπου λέει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου δεν θα περάσουν τον ποταμό Ίμπαρ και από το 2013 δεν έχουμε στρατό στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Κατά συνέπεια, το ΝΑΤΟ, δηλαδή η KFOR, είναι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και φρουρεί τα σύνορα, αλλά τώρα όλα θα αλλάξουν», τόνισε ο ίδιος.

Γερμανός Βουλευτής: Το ΝΑΤΟ θα παρέμβει; "Βλέπουμε ενδείξεις παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων που έχουν σταλεί σε βάση του Κοσσυφοπεδίου"

Το ΝΑΤΟ μετατρέπεται από αμυντική συμμαχία σε παρεμβατική συμμαχία, κάτι που είναι επικίνδυνο, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος “Εναλλακτικής για τη Γερμανία”.

Ο Πέτρ Βουστόν, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Bundestag, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο βομβαρδισμός της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αμαρτία, καθώς και ότι αυτός ο παράνομος πόλεμος οδήγησε σε βίαια απόσχιση τμήματος της κυρίαρχης χώρας, της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

«Το Κόσοβο είναι ένα τεχνητό δημιούργημα, ανίκανο για ζωή», είπε ο Γερμανός βουλευτής.

Πρόσθεσε ότι τότε, οι Αμερικανοί, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση της εποχής, υποσχέθηκαν να βελτιώσουν την κατάσταση προσφέροντας δισεκατομμύρια και αυξάνοντας τη στρατιωτική παρουσία, αλλά μετά από 24 χρόνια μετά δεν υπάρχει βελτίωση και οι τοπικές συγκρούσεις εξακολουθούν να υπάρχουν.

«Τώρα είναι η ώρα για τη γερμανική κυβέρνηση να επανεξετάσει την προσέγγισή της», τονίζει ο ίδιος.

Μιλώντας για την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία να τηρήσει το γαλλογερμανικό σχέδιο και τον ρόλο της ως μεσολαβητή στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, ο Γερμανός Βουλευτής είπε ότι το "Κόσοβο" δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ σε καμία περίπτωση και ότι το κόμμα του, AFD, είναι εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας.

"Η ΕΕ ασκεί απίστευτη πίεση στους Σέρβους και προσπαθεί να τους αναγκάσει να συνάψουν ορισμένες συμφωνίες με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου. Όμως, ανεξάρτητα από αυτή την πίεση, αρχικά η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και "Κόσοβο" θεωρήθηκε προϋπόθεση για την παράταση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Αλλά δεν υπέγραψαν τίποτα. Ωστόσο, η ΕΕ επιμένει σθεναρά στην επέκταση ανεξάρτητα από την απουσία υπογεγραμμένου εγγράφου. Και αυτός είναι ένας εντελώς λάθος δρόμος», τονίζει ο ίδιος.

Το εάν η KFOR και μετά το ΝΑΤΟ θα επέμβουν σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, τονίζει ο Μπουστόν, είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα και προσθέτει ότι ήδη βλέπουμε κάποιες ενδείξεις για αυτό.

«Πρώτα από όλα, η KFOR και το ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντες εκεί και στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη τραυματιστεί στη σύγκρουση με αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν. Δεύτερον, μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την κατάσταση με την κατάσταση στην Ουκρανία, με την οποία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να στείλει τα στρατεύματά του σε αυτή τη χώρα.

Αυτό σημαίνει μόνο ότι το ΝΑΤΟ μετατρέπεται από μια αμυντική συμμαχία, όπως ήταν κάποτε, σε μια παρεμβατική συμμαχία, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη», τονίζει ο Μπουστόν.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Γερμανοί εκπληρώνουν τη βούληση των αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη.

«Η Γερμανία κάνει αυτό που απαιτεί η Αμερική από αυτήν. Λειτουργεί ως σημαιοφόρος της πολιτικής των ΗΠΑ», επεσήμανε ο ίδιος.

Σημείωσε ότι δεν ενεργούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες με αυτόν τον τρόπο, αναφέροντας ως παράδειγμα τα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και τη Γαλλία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσπιστη για την επέκταση της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ