Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Συνάντηση Βούτσιτς-Ράμα παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου-Ρωτήθηκε από την ίδια ο Αλβανός πρωθυπουργός για τον Μπελέρη;

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, παρουσία της Ελληνίδας προέδρου κ. Σακελαροπούλου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών στη Μολδαβία.

Δύο ερωτήματα έχουμε για την φωτογραφία του άρθρου:

1. Η φωτογραφία της  Ελληνίδας προέδρου με τον Αλβανό πρωθυπουργό που έχει φυλακίσει άδικα και παράνομα Ελληνικής καταγωγής πολίτες της Αλβανίας προκαλεί πολλά ερωτήματα.

2. Ρωτήθηκε από την ίδια  ο Ράμα, για το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με την τύχη των δύο Ελλήνων ( Μπελέρη και Κοκαβέση) που είναι στην φυλακή με γελοίες κατηγορίες;

Η στάση της Ελλάδος μέχρι τώρα είναι σθεναρή, αλλά ο Ράμα  εκμεταλλεύεται τις ελληνικές εκλογές για να προετοιμάσει το έδαφος για το ξήλωμα του Φ.Μπελέρη από την Χιμάρα κηρύσσοντας μετά από κάποιο διάστημα άκυρη την εκλογή του.

https://www.youtube.com/watch?v=VEzepurObgc

Σύμφωνα με πληροφορίες, “ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντη Μπελέρης θα πρέπει να περάσει από αρκετές διαδικασίες μέχρι να επισημοποιηθεί στη θέση αυτή και θα πρέπει να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρει άδεια για να βγει από τη φυλακή. Εάν ο Φρέντη Μπελέρης δεν λάβει άδεια από το δικαστήριο  τότε θα πρέπει να αναθέσει τα καθήκοντά του σε κάποιον άλλο, δηλαδή τον αντιδήμαρχο”.

Όλο αυτό το σκηνικό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην μη ανάληψη των καθηκόντων του Φ. Μπελέρη και την μετέπειτα, ανάλογα τους νόμους της Αλβανίας, ακύρωση της νίκης του για την δημαρχία της Χιμάρας.

Επαναλαμβάνουμε ότι αρωγός στα σχέδια αυτά του Ε.Ράμα είναι η αλβανική μαφία και μεγαλοεργολάβοι, αλλά και τουρκικές εταιρείες που θέλουν να διώξουν τους Έλληνες και να τους πάρουν τα οικόπεδα δίπλα από την θάλασσα.

Η ΕΕ, και ειδικά οι ΗΠΑ τηρούν έως τώρα εξοργιστικά ουδέτερη στάση, ενώ αν στην θέση της Αλβανίας ήταν η Ελλάδα, θα μας είχαν πιέσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει και με “απειλές”.         

Σημειώνεται πως τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο Παντελής Κοκαβέσης, έχουν προβλήματα υγείας, ενώ ο Κοκαβέσης έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών στα Τίρανα. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Σε τρεις μήνες αναμένεται να ορκιστεί ως νέος δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και αν δεν θα βρεθεί, τότε ακυρώνεται το δικό του χρίσμα και διεξάγονται νέες εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, γεννήθηκε το 1972 την εποχή της παντοδυναμίας του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία. Τότε που, ειδικά για τον Ελληνισμό της περιοχής, τα πάντα «έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ