Βαλκάνια

Η Γαλλία παροτρύνει Βουλγαρία και Σκόπια να συμβιβαστούν

Η Γαλλία τάσσεται υπέρ ενός ισορροπημένου και αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων ούτως ώστε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της τελευταίας με την ΕΕ. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας αναφερόμενος στη συζήτηση που είχαν χθες, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του παγκόσμιου συνασπισμού κατά του Daesh στο Μαρακές, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν με τον ομόλογό του των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη, σε περίπτωση συμφωνίας, να διοργανώσει τις διακυβερνητικές διασκέψεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Σκοπίων και της Αλβανίας κατά τη διάρκεια της εξαμηνιάιας προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Λεντριάν επανέλαβε τη στήριξη της Γαλλίας για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και ανέφερε τη διοργάνωση τον ερχόμενο Ιούνιο, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, διάσκεψης μεταξύ της ΕΕ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προκειμένου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ