Βαλκάνια

Τι απαντά ο Ευρωβουλευτής της Βουλγαρίας που χαιρέτισε ναζιστικά

Ο εθνικιστής Ευρωβουλευτής της Βουλγαρίας, Άνγκελ Τζαμπάζκι, και μέλος του κόμματος VMRO, μιλώντας στο Euronews, έκανε λόγο για ένα «ατυχές γεγονός είναι απλά μία μεγάλη παρεξήγηση», αναφερόμενος στην εμφάνισή του, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, να χαιρετά ναζιστικά εντός της αίθουσας στο Στρασβούργο, μετά την τοποθέτησή του ενάντια σε πρόσφατη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ να επιτρέψει την περικοπή κεφαλαίων προς την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος φέρεται να έστειλε επιστολή στους συναδέλφους του Ευρωβουλευτές, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του κάνοντας λόγο για «συκοφαντία και δυσφήμιση» και πως αντιμετώπισε τις κατηγορίες για ναζιστικό χαιρετισμό «με δυσπιστία», αλλά και ότι «είναι σοκαρισμένος».

«Απλά ήθελα να κάνω μία ταπεινή χειρονομία προς το προεδρείο. Σκεφτείτε την έκπληξή μου, να κατηγορηθώ για ναζιστικό χαιρετισμό», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ισραηλινή ειδικός αποκαλύπτει τι ετοιμάζει μυστικά η Τουρκία και τι θα λάβει στο τέλος με ελληνική Κωνσταντινούπολη και κουρδικό κράτος

To πρακτορείο Ανατολού κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου στρώνοντας το έδαφος για κάτι πολύ...