FK-3
Βαλκάνια

Αγορά κινέζικων πυραύλων εδάφους-αέρος FK-3, από την Σερβία

Η Σερβία αγόρασε μια νέα γενιά πυραυλικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς εδάφους-αέρος από την Κίνα, η οποία θεωρείται ως η πρώτη Ευρωπαϊκή αγορά αμυντικών πυραυλικών συστημάτων «FK-3».

Η αγορά του αμυντικού συστήματος FK-3 συμπεριλήφθηκε στην ετήσια έκθεση της κρατικής εταιρίας όπλων Yodoimport SDPR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εταιρία, Yugoimport SDPR, αποκάλυψε ότι το 2019 είχε συνάψει 163 συμφωνίες εισαγωγής με 31 χώρες έναντι 620,3 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες αγορές συμπεριλάμβαναν πολεμικά συστήματα από την Κίνα, μεταξύ αυτών και των πυραυλικών συστημάτων FK-3.

Η εταιρία πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών σχετίζεται με την πρόθεση εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών MiG-29, και την αναβάθμιση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας.

Η Κίνα και η Σερβία, έχουν εγκαθιδρύσει τη συμφωνία «Belt and Road» η οποία στοχεύει να επεκτείνει τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, επενδύοντας αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα δανεισμού, έργων υποδομής, και ενέργειας. Η παρούσα συμφωνία αποτελεί ακόμα ένα σημάδι της αυξανόμενης θέλησης των δύο κρατών να επεκτείνουν τις εμπορικές και στρατηγικές τους συνεργασίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...