Αρχείο
Ενημερώθηκε στις:

Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ!!

Στην Ρωσία ευρίσκεται σε   τριήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Κύριος σκοπός  της επίσκεψης του η υπογραφή μιας μεγάλης αμυντικής συμφωνίας για  μια άνευ προηγουμένου ποσότητα οπλικών συστημάτων .

Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής σύμφωνα με τα  ΜΜΕ θα προκαλέσει α αίσθηση. Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο των ταραχών για  την επικείμενη ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα έχει βρει έναν τρόπο για να αποφευχθεί η ένταξη στην βορειοατλαντική  συμμαχία της Σερβίας, αναφέρει δημοσίευμα  .

Η σύμβαση, η οποία « ψήνεται» ανάμεσα στον  Βούτσιτς και τους Ρώσους , προτείνει τον  σχεδόν πλήρη και εκ  βάθρων εκσυγχρονισμό του σερβικού στρατού βασιζόμενος στα  ρωσικά πρότυπα.

Καταρχήν , μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη τεχνική υποστήριξη στα   ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενα  οβιδοβόλα "NORA. Είναι σημαντικό ότι το ίδιο το οπλικό σύστημα  χρησιμοποιείται από τις  ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες. Τα πυροβόλα αυτά είναι  πολύ σημαντικά για την  Σερβία και τα αιώνια προβλήματα της σχετικά με τα κροατικά σύνορα.

Δεύτερον, το νέο  σερβικής κατασκευής ΤΟΜΑ  «Lazar-2» , το οποίο  θα είναι εξοπλισμένο με  ρωσικής κατασκευές πυροβόλο 30 χιλιοστών 2A42. Για τις εδαφικές παραμέτρους της περιοχής των Βαλκανίων το σερβικής κατασκευής ΤΟΜΑ, είναι  ένα ευπροσάρμοστο όπλο,  συνεπές στις ανάγκες του σύγχρονου σερβικού στρατού.

Το ρωσικής κατασκευής πυροβόλο  2A42  θεωρείται ένα αξιόπιστο όπλο για αυτό το  είδος του νέου σερβικού στρατού, που θα  είναι στρατηγικά υπεύθυνο στα Βαλκάνια, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα.!!

Τέλος, μιλάμε για πιθανές παραδόσεις από την Μόσχα στην Σερβία συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-300V, τα οποία είναι πραγματικά μοναδικά  για την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, και την  οργάνωση του Στρατού της Σερβίας. Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς τύπου του αντιπυραυλικού συστήματος που θα προμηθευτεί και το Ιράν.

Επίσης συζητείται η ουσία του θέματος απόκτησης από τον σερβικό στρατό  τακτικών πυραυλικών συστημάτων με βλήματα που διαθέτουν βαλλιστική τροχιά, όπως είναι οι πύραυλοι Iskander –E , με βεληνεκές 170 χλμ . Τέτοιου είδους  συστήματα στην περιοχή διαθέτουν  μόνο οι χώρες του ΝΑΤΟ, και όχι οι παραδοσιακοί αντίπαλοι του Βελιγραδίου.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος της νέας ρωσικής  προσφοράς  προς τον  Σερβικό στρατό αφορά  σε πυρομαχικά  και ανταλλακτικά που δεν θα  επιτρέπουν  την μετάβαση του Βελιγραδίου σε διαμετρήματα  ΝΑΤΟ .

Το συνολικό ποσό της εικαζόμενης σύμβασης είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αλλά εκτιμάται περίπου σε 5 δις ευρώ. Ποσό ρεκόρ για  βαλκανική  χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η σύμβαση θα πρέπει να βασίζεται σε ένα σύστημα μακροπρόθεσμου δανεισμού .

Εκτός από τα παραπάνω, η Σερβία θα λάβει  δώδεκα μεταφορικά  ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη παραδοθεί , και ένα από αυτά  θα παραδοθεί  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι πιθανό  ο συνολικός αριθμός του στόλου των ελικοπτέρων να υπερβεί τελικά τις  16 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα σύμβαση εάν θα εφαρμοστεί, θα  είναι μοναδική όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,το MEGA-συμβόλαιο για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων αφορά καθαρά την απόρριψη εκ μέρους του Βελιγραδίου της ιδέας εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το υπόλοιπο κομμάτι αφορά την αντιμετώπιση του «καλπάζων» αλβανικού εθνικισμού που ετοιμάζει να βάλει μπουρλότο στα Βαλκάνια. Ακούει η Αθήνα;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...