Βαλκάνια

Ο Σέρβος “Τσιόδρας” απαντάει στον Τζόκοβιτς για το εμβόλιο: Μην παρασέρνεις κόσμο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στην Σερβία ο αντίκτυπος των δηλώσεων του γνωστού τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί όταν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ο Επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον, μέλος της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης της Σερβίας για την καταπολέμηση του ιού , αντέδρασε στη θέση του Τζόκοβιτς και με ευγένεια και τακτ..του τράβηξε το αυτί!

"Ως ένας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Τζόκοβιτς, εύχομαι να είχα την ευκαιρία να τον φέρω πιο κοντά στη σημασία και την τεράστια συμβολή των εμβολιασμών στην υγεία του πληθυσμού. Είναι πλέον πολύ αργά, έχει δημιουργήσει παρανοήσεις και δεν υπάρχει πλέον βοήθεια εδώ. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις άμεσες απαντήσεις στην ερώτηση περί εμβολιασμού στο μέλλον, επειδή έχετε τεράστιο αντίκτυπο”, δημοσίευσε ο Cohn στο προφίλ του στο Facebook.

«Προσωπικά, είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο προκειμένου να ταξιδέψω» είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε Σέρβους συναδέλφους του.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Προσωπικά, είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο προκειμένου να ταξιδέψω. Αλλά αν γίνει υποχρεωτικό, τι θα συμβεί; Θα πρέπει να αποφασίσω. Έχω τις δικές μου σκέψεις για το θέμα κι αν αυτές οι σκέψεις αλλάξουν κάποια στιγμή, δεν το γνωρίζω. Υποθετικά, αν η σεζόν συνεχιστεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο, καταλαβαίνω πως ένα εμβόλιο θα κριθεί απαραίτητο για την αποφυγή μίας αυστηρής καραντίνας, αν και δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ