υβριδικός πόλεμος
Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

ΝΑΤΟ: Ιδρύει ομάδα καταπολέμησης υβριδικών απειλών στα Σκόπια

«Το ΝΑΤΟ σχηματίζει ομάδες για την καταπολέμηση υβριδικών απειλών στα Σκόπια και στο Μαυροβούνιο, μετά από ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση καθώς η Ρωσία και η Κίνα έχουν υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή για την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Συμμαχία, Κέι Μπέιλι Χάτσινσον.

Η Συμμαχία βρίσκεται σε αναμονή πρόσθετων πληροφοριών από τα Σκόπια σχετικά με το σχηματισμό μιας τέτοιας ομάδας για τα Σκόπια, που θα στοχεύει στην προετοιμασία των μέσων ενημέρωσης της χώρας, για το πώς να αποκρούονται εκστρατείες παραπληροφόρησης από τη Ρωσία, δήλωσε η πρέσβειρα στη σημερινή διαδικτυακή ενημέρωση στους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι η ομάδα στο Μαυροβούνιο έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την πρέσβειρα, τα Σκόπια, ως το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, αποτελεί ειδικό στόχο της εκστρατείας παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου.

«Στα Σκόπια, υπάρχουν πολλά ψευδή νέα για τον κορωνοϊό και τη βοήθεια εξοπλισμού που έχει δώσει το ΝΑΤΟ στη σύμμαχο για την αντιμετώπιση της κρίσης της έκτακτης ανάγκης», είπε η Χάτσινσον.

Σύμφωνα με την ίδια, η παραπληροφόρηση από τη Ρωσία συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, από τότε που τα Σκόπια ζήτησε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και συνεχίστηκε όταν επιβεβαιώθηκε η ένταξη της χώρας στη Συμμαχία.

«Προσπαθούμε να αντιταχθούμε άμεσα στο γεγονός, τώρα που τα Σκόπια είναι πλήρες μέλος, και ως σύμμαχος υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ σε αυτήν την κρίση και η βοήθεια θα συνεχιστεί, συμπεριλαμβανομένης αυτής για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που προέρχεται από ρωσικές πηγές», δήλωσε η πρέσβειρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ