Βαλκάνια

Ηχούν ''σειρήνες'' από την Μόσχα: ''Προ των πυλών η «Μ. Αλβανία»''

Το δηλώνουν σε όλους τους τόνους ειδικά Ρώσοι, Σέρβοι και Βούλγαροι, αλλά πολλοί στην ΕΕ και στην Δύση “ αγρόν ηγοράζουν” σε σχέση με τον πολύ μεγάλο κίνδυνο στα Βαλκάνια, από την δημιουργία του αποκαλούμενου στρατού του Κοσόβου, τον οποίο σπονσονάρει πλέον και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, για να υλοποιήσει τα άνομα σχέδιΆ του.     

''Οι χθεσινοί Αλβανοί μαχητές, τρομοκράτες και εξτρεμιστές που επέζησαν του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, εντάσσονται στις τάξεις των νέων ενόπλων δυνάμεων σήμερα, γιατί είναι «μεγάλη τιμή» γι 'αυτούς, ενώ οι μισθοί στους αξιωματικούς του κοσοβάρικου στρατού, με την γενναιόδωρη προμήθεια της Δύσης θα είναι σίγουρα πολύ καλοί”, δηλώνει Ρώσος ειδικός αμυντικός αναλυτής.

Μην ξεχνάτε τους Αλβανούς μαχητές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι επισκέπτονται περιοδικά τη Μέση Ανατολή για να στηρίξουν τους ομοϊδεάτες τους από το ISIS. Κανείς από αυτούς δεν ξέχασε ή ακύρωσε την ιδέα της αποκαλούμενης  "Μεγάλης Αλβανίας", δεδομένου ότι η αλβανική επιρροή εξαπλώνεται σταδιακά, τόσο στα Σκόπια όσο και στο Μαυροβούνιο.

 Πρόσφατα έχουν γίνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις τακτικών προκλήσεων και επιθέσεων εναντίον εκπροσώπων της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια.

Μερικοί για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι η κατάσταση εκεί έχει αισθητά σταθεροποιηθεί! Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει! Μιλάνε πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν μιλάνε για πολλά πράγματα, για να μην ενοχλήσουν πολλούς, από όσα λαμβάνουν χώρα εκεί”, δηλώνει ο ίδιος.

Είναι γνωστό ότι σε αυτά τα Βαλκανικά κράτη, οι εθνικιστές Αλβανοί έχουν πολλές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα. Ο ντόπιος πληθυσμός σημειώνει ότι δεν συμπεριφέρονται πολύ ανεκτικά για αυτόχθονες πολίτες και πολλοί από αυτούς τους Αλβανούς δεν φοβούνται ανοιχτά να δηλώσουν ότι «αυτή είναι η γη τους και ότι οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί δεν έχουν εδώ μέρος».

Είναι εύκολο να μαντέψουμε ποιος χρηματοδοτεί και θα προετοιμάσει τις νέες ένοπλες δυνάμεις της αποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι κατανοητό, διότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999, αυτοί οι ίδιοι εκπαίδευαν τους Αλβανούς στον πόλεμο, (Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία).

Εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν στα βαλκανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να υλοποιηθεί η φιλοδυτική προπαγάνδα τους κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία και, φυσικά στο Κοσσυφοπέδιο (αλλά και σε ολόκληρη την πρώην Γιουγκοσλαβία στο σύνολό της).

Έτσι, το 2018 οι Αλβανοί κοινοβουλευτικοί του Κοσσυφοπεδίου, υποστήριξαν τη μετατροπή των αποκαλούμενων "δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου" σε ένα πλήρες τακτικό σώμα, το οποίο πρόκειται να αρχίσει να εξοπλίζεται, καθώς υπάρχει μια νέα γενιά Αλβανών που ανατράφηκε σε ένα άκρως αυτονομιστικό πνεύμα.

Από που προέρχεται ο εξοπλισμός και τα όπλα είναι επίσης εύκολο να μάθουμε. Ο Χαραντινάι έχει ήδη καταφέρει να τονίσει ότι η δημιουργία του δικού του στρατού στο Κοσσυφοπέδιο είναι "ένα θαυμάσιο βήμα για ένταξη στο ΝΑΤΟ", κατέληξε ο ίδιος.

 

Ο ρόλος της Τουρκίας

 

Τώρα όμως έχουμε συνεχή εκπαίδευση των Κοσοβάρων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουμε δεκάδες Αλβανούς Κοσοβάρους που φοιτούν σε τουρκικές στρατιωτικές παραγωγικές σχολές, καθώς κάθε χρόνο υλοποιούνται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι αποκτούν ισχυρότατους δεσμούς με το κράτος του Κοσόβο  και σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις με τους Σκοπιανούς, δημιουργούν έναν ισχυρό ισλαμικό άξονα πάνω από τα βόρεια ελληνικά σύνορα .

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα η οποία λέει ότι η Τουρκία του Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα νοητό τόξο στα βόρεια, αρχίζοντας από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Κόσοβο, διεισδύοντας βαθιά στα Βαλκάνια, κάτι που σίγουρα δεν είναι υπέρ μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...