Βαλκάνια

H Ρωσία έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σερβία: Παραδόθηκαν 10 τεθωρακισμένα στο Βελιγράδι - Κρίση ανάμεσα σε Ρωσία-Ρουμανία

Με ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό ενισχύεται το Βελιγράδι, ενώ σύμφωνα με τη ρουμανική πλευρά, έχει τεθεί υπό κράτηση ένα ρωσικό πλοιάροιο με στρατιωτικό εξοπλισμό. Η ξαφνική κρίση που επικρατεί στην περιοχή προκαλεί ανησυχία, καθώς η κατάσταση στα Βαλκάνια παραμένει εύθραυστη.

Δέκα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, με μια σειρά ανταλλακτικών, παραδόθηκαν στο Βελιγράδι αεροπορικώς, ανακοίνωσε σήμερα το σερβικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Στον τομέα της αεροπορικής μεταφοράς η ρωσική πλευρά δεν έχει κανένα εμπόδιο και όλος ο εξοπλισμός προσφέρεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, αναφέρει το σερβικό υπουργείο.

Χθες η ρουμανική «Digi TV24» ανέφερε ότι οι ρουμανικές αρχές έχουν θέσει σε κράτηση ένα ρωσικό ποτάμιο πλοιάριο μεταφορών με 30 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που μεταφέρονταν στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Βελιγραδίου.

Το ρουμανικό κανάλι ανέφερε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός κατασχέθηκε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, αρνήθηκε τις πληροφορίες και τις περιέγραψε ως «απόλυτο ψέμα», υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αποστείλει πλοία που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό δια μέσω του Δούναβη.

Το Βελιγράδι συνεχώς μιλάει για στρατιωτική ουδετερότητα, αλλά διαπραγματεύεται πρόσθετες προμήθειες όπλων από τη Ρωσία, όπως οχημάτων μάχης και μεταφοράς, ελικόπτερα και συστήματα αεράμυνας.

Η Σερβία έχει λάβει, ήδη, έξι μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 από τη Ρωσία, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ