Βαλκάνια

Οι Κοσοβάροι «κλειδώνουν» τα σύνορα με Σερβία: Ετοιμάζουν δράση κομάντος στην Β. Μιτρόβιτσα - Αναμένεται σερβο-ρωσική «απάντηση»

Ένα θρίλερ εξελίσσεται αυτήν την στιγμή στα σύνορα Κοσόβου και Σερβίας, ανάμεσα σε Αλβανούς και Σέρβους, το οποίο μπορεί να βάλει "φωτιά" σε ολόκληρη την περιοχή στην κυριολεξία.

Την επιχείρηση με την ονομασία "STEEL PRESTEN" έχουν ξεκινήσει οι αρχές του Κοσόβου με σκοπό να «κλειδώσουν» τα βόρεια σύνορα με την Σερβία, για να στείλουν στην συνέχεια τα μέλη της επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης ROSU στην Βόρεια Μιτρόβιτσα κατά των Σέρβων και των Ρώσων πρακτόρων, ενώ ο Σέρβος ΥΠΑΜ Α.Βούλιν έχει θέσει από προχθές σε επιφυλακή τις σερβικές δυνάμεις και ειδικά το Β’ Σώμα που έχει περιοχή ευθύνης το Κόσοβο, σύμφωνα με άρθρο μας.     

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο σερβικός στρατός είναι έτοιμος να συμμορφωθεί σε οποιαδήποτε εντολή προέρχεται από τον ανώτατο διοικητή του που είναι ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσις.

«Όλοι όσοι αγαπούν την ειρήνη και οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο Στρατός της Σερβίας θα εκπληρώσει κάθε εντολή του ανώτατου διοικητή», κατέληξε ο ίδιος.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησαν την επιχείρηση «χαλύβδινο δακτύλιο», η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο  δρόμων, τον έλεγχο των οχημάτων και  ανθρώπων από την αστυνομία σε όλες τις εναλλακτικές διαδρομές, μεταδίδουν σερβικά και σκοπιανά ΜΜΕ.

Η σερβική έκδοση της Telegraph γράφει ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου απέσυρε μέρος των συνοριακών μονάδων από τα σημείων διέλευσης προς την δυτική ΠΓΔΜ και την Αλβανία, τα οποία τώρα  έχουν πλέον αναπτυχθεί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, οι Κοσοβάροι της KPS θα έχουν μόνο ένα καθήκον, το οποίο  είναι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός από εναλλακτικούς δρόμους που οδηγούν από την κεντρική Σερβία στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου.

Η δράση συνδέεται με  μυστικούς καταλόγους για "επιθετικούς Σέρβους πολίτες" και Ρώσους κατασκόπους εναντίον των οποίων προετοιμάζονται οι Αλβανοί, κάτι που θα προκαλέσει σίγουρα σφοδρή αντίδραση από Βελιγράδι και Μόσχα όπως τους έχει διαμηνύσει και ο Πούτιν.  

Η στρατοχωροφυλακή  του Κοσσυφοπεδίου εκτελεί  το επιχειρησιακό πρόγραμμα «χαλύβδινο δακτύλιο» με στόχο τον εκφοβισμό των Σέρβων, με δράσεις όπως  αποκλεισμός των δρόμων στο οποίο κινούνται  πολίτες, προληπτικές συλλήψεις και αιφνιδιαστικό έλεγχο σε οικίες   και πολίτες.

Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαιώνουν αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δήμους Λεποσάβιτς και Ζουμπίν Ποτόκ, κοντά στη διοικητική γραμμή με την κεντρική Σερβία.

Η KFOR στο Κοσσυφοπέδιο την ίδια στιγμή διενεργεί έκτακτη εκπαίδευση με διασπορά των δυνάμεων της  σε ολόκληρη την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, προκειμένου να αποτρέψει τις απειλές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την επικράτεια.

Έχουν αναπτυχθεί με το πρόσχημα της «εκπαίδευσης» ειδικές νατοϊκές ομάδες μάχης στο δήμο Draga , ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της KFOR.

Έτσι έχουμε την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων από την  σύγκρουση Μόσχας με το αμερικανικό βαθύ κράτος στην Σερβία, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια επιθετική στρατηγική κατά Σέρβων και Ρώσων.

Οι Σέρβοι συνεχώς ξεσηκώνονται και αντιδρούν για τα δυτικά «πλοκάμια» που απλώνονται στη Σερβία,   και τη Σερβική οντότητα της Βοσνίας, ενώ η καθολική σύγκρουση με τις δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είτε από το Βόρειο Κόσοβο, είτε από το σερβικό κομμάτι της Βοσνίας, θα έχουμε μια πολύ πιθανή δημιουργίας τοπικής "ανάφλεξης" αγνώστου βαθμού στην περιοχή, η έκταση της οποίας θα είναι απροσδιόριστη λόγω του μεγάλου εθνοτικού μίσους Αλβανών και Σέρβων.

 

https://youtu.be/8Sn7Xwj4BeU?t=4

https://youtu.be/-pdfs9g7-y0?t=5

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ