Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Τεράστια τουρκική σημαία σήκωσε ο Λίβυος πρωθυπουργός-O Χαφτάρ προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα

Οι κάτοικοι της Τρίπολης της Λιβύης διαμαρτύρονται για την ύψωση της τουρκικής σημαίας από το καθεστώς Dbeiba, την οποία αποκαλούν και ως κυβέρνηση του Βισύ της Τουρκίας στη Λιβύη.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Τουρκία που υποστηρίζει αυτή τη δικτατορία, για τη λεηλασία των δημοσίων πόρων και των περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης.

Ο Ερντογάν και προσφάτως η ακροδεξιά Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι στηρίζουν το παράνομο καθεστώς της Τρίπολης, ενώ η Ρώμη υπέγραψε και συμφωνία ύψους 8 δις, δολαρίων με τον Ντειμπά.

Μυρίζει νέος εμφύλιος στην Λιβύη

Ο Αρχηγός του Ανωτάτου Συμβουλίου Επικρατείας (HCS) της Λιβύης, Khaled Al-Mishri ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης του (GNU) Abdel-Hamid Dbaiba «είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη Λιβύη που σκέφτεται τη διεξαγωγή εκλογών».

Πρόσθεσε ότι, «ο Ντειμπά δεν έχει επαρκή διαχείριση του GNU». Σημείωσε ότι «η παρουσία του πρωθυπουργού είναι ο κύριος παράγοντας αποτυχίας της διεξαγωγής εκλογών στη Λιβύη».

Ο Αλ Μίσρι κατήγγειλε την «βία, την παρακμή και την απουσία του κράτους» και ζήτησε να σταματήσει η ξένη παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ageela Saleh ισχυρίστηκε ότι «η εξωτερική παρέμβαση είναι η αιτία της πολιτικής αστάθειας στη χώρα».

Σε συνέντευξή του στο Al-Sharq TV, το Σάββατο, ο Σάλεχ πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο είναι η μόνη νομοθετική αρχή στη χώρα που έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις και να θεσπίζει νόμους, και ότι το HCS έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο».

Επεσήμανε ότι «το συνταγματικό έγγραφο για την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να υποβληθεί σε λαϊκό δημοψήφισμα, πριν εγκριθεί».

Επίσης προσθέτει ότι «η σύγκρουση προσωπικών συμφερόντων και οι εξωτερικές παρεμβάσεις οδήγησαν στη συνέχιση των μεταβατικών σταδίων στη χώρα και στη διακοπή της εκλογικής διαδικασίας».

Ο Σάλεχ εξέφρασε την απόρριψή του για τη διεξαγωγή εκλογών υπό την επίβλεψη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), της οποίας ηγείται ο Abdel-Hamid Dbaiba.

«Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για τον τερματισμό των κρίσεων στη Λιβύη», κατέληξε. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σάλεχ είπε ότι «βλέπει μια τροποποίηση στη Συνταγματική Διακήρυξη ως συνταγματική βάση, πάνω στην οποία θα διεξαχθούν οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές».

Σύμφωνα με πηγές, εν τω μεταξύ, στην κατεχόμενη πρωτεύουσα της Λιβύης, αυτή η παρωδία αποτυπώνει το επιτυχημένο έργο Τουρκίας+Κατάρ να απομακρύνει έναν τύραννο προκειμένου να εγκαταστήσουν τους δικούς τους τυράννους.

Περιττό να πούμε ότι αυτού του είδους η αποικιακή πολιτική δεν θα κρατούσε ούτε δευτερόλεπτο στη Βεγγάζη που κάνει κουμάντο ο Χαφτάρ.

Τούρκοι και Αμερικανοί πάνε να βάλουν χέρι στις πετρελαιοπηγές της Λιβύης, τις οποίες φυλάνε Ρώσοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την βάση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ταρτούς της Συρίας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο σχέδιο εκδίωξης της Wagner από την Βεγγάζη από τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών όπως έγινε και στην Συρία αλλά και στο Ιράκ για να μην ξεχνιόμαστε.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...