Αφρική

Αφού καταδικάστηκε σε αμερικανικά δικαστήρια, ο Χάφταρ αντιμετωπίζει νέα ποινική υπόθεση

Η Λιβυο-Αμερικανική Συμμαχία (LAA) ανακοίνωσε ότι η νομική της ομάδα είχε καταθέσει νέα μήνυση κατά του πολέμαρχου Χαλίφα Χάφταρ, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για τον βομβαρδισμό του Στρατιωτικού Κολλεγίου στην πρωτεύουσα Τρίπολη, στις 4 Ιανουαρίου 2020.

Η Συμμαχία διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η νομική ομάδα εκπροσωπεί 3 οικογένειες των οποίων οι γιοι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επίθεση στο Στρατιωτικό Κολέγιο ενώ σπούδαζαν και εκπαιδεύονταν εκεί.

Το έγγραφο του κατηγορητηρίου αναφέρεται στην προσωπική ευθύνη του Χάφταρ για την εξώδικη δολοφονία αυτών των θυμάτων μέσω του πλήρους ελέγχου του επί των επιτιθέμενων ενόπλων ομάδων και των μισθοφόρων που συνέβαλαν και βοήθησαν σε αυτήν την επίθεση, πρόσθεσε η LAA.

Η νέα δικηγόρος της Συμμαχίας, Miya Griggs, δήλωσε: «Μετά την κατάθεση της υπόθεσης, η Συμμαχία επιδιώκει να λογοδοτήσει όλα τα μέρη υπεύθυνα για την αστάθεια στη Λιβύη, καθώς και όλα τα μέρη που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα πολέμου».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του LAA, Essam Omeish, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν και να αμφισβητηθούν όλοι όσοι αντιστέκονται στη σταθερότητα και την ειρήνη στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου του Χαφτάρ και των δυνάμεων που υποστηρίζουν το σχέδιό του, οι οποίοι έχουν ιστορικό επιθέσεων εναντίον αμάχων και παραβίασης διεθνών νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στα τέλη Ιουλίου, αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Χάφταρ για αστική ευθύνη για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Λιβύη, αφού οι οικογένειες της Λιβύης κατέθεσαν αγωγές εναντίον του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...