Αφρική

Κέιπ Τάουν: Ξεβράστηκε γιγαντιαίο καλαμάρι με μάτι σε μέγεθος γροθιάς

Ο χρήστης του Twitter Tim Dee, ο οποίος βρήκε το θαλάσσιο πλάσμα νεκρό στην παραλία Scarborough την Τρίτη, μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο οι οποίες δείχνουν το γιγάντιο μάτι του πολύχρωμου καλαμαριού.

«Γιγάντια καλαμάρια ναυάγησαν στην παραλία Scarborough σήμερα το πρωί. Πού είναι ο Μόμπι Ντικ;» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες και το βίντεο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας θαλάσσιος βιολόγος ο οποίος βρέθηκε στο σημείο φαίνεται στο βίντεο να απομακρύνει την σάρκα του τεράστιου καλαμαριού για να αποκαλύψει το τρομακτικό του ράμφος το οποίο χρησιμοποιεί για α κόβει το φαγητό του σε μικρά κομμάτια και να τρώει.

Στο βίντεο φαίνεται αποκαλύπτεται και το μάτι του τεράστιου καλαμαριού το οποίο έχει μέγεθος μπουνιάς.

Τα μεγαλύτερα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν καλύτερα το φως, συμπεριλαμβανομένου του βιοφωταυγούς φωτός, το οποίο είναι δύσκολο να βρεθεί στα βάθη του ωκεανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το προηγούμενο καλαμάρι βρέθηκε μόλις λίγα μίλια κάτω από την ακτή και σύμφωνα με την dailymail.co.uk ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Το γιγάντιο καλαμάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά ασπόνδυλα – αν και μερικές φορές το μέγεθός του είναι υπερβολικό.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ