Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εγκαταλείπουν την Τουρκία

Oλόκληρο σενάριο έχει δημιουργήσει ο Ερντογάν, θέλοντας να δείξει ότι ''δαιμονοποιεί'' την ''Μουσουλμανική Αδελφότητα'', της οποίας ηγείται άτυπα! Η αλήθεια είναι μία. Η Τουρκία κάνει τα πάντα για να ''σπάσει'' την συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου, με την Αθήνα να πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Το Πενταπόσταγμα σας είχε ξεδιπλώσει εξαρχής το όλο παρασκήνιο.  

Τι είχαμε αναφέρει:   

 

Με εντολή του Τούρκου Προέδρου, τα δορυφορικά κανάλια της αιγυπτιακής ''Μουσουλμανικής Αδελφότητας'' στην Κωνσταντινούπολη, σταματάνε τις πολιτικές εκπομπές και τις επικρίσεις κατά του Αλ Σίσι. Πρόκειται για τα κανάλια Al-Sharq, Watan TV και Mekameleen. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν έδωσε νέα εντολή, όπου απαιτεί από την Μουσουλμανική Αδελφότητα εντός της χώρας του, να ''παγώσει'' κάθε πολιτική της δραστηριότητα και να διαλύσει κάθε κίνημα, ή κόμμα που είχε ιδρυθεί. 

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ''παγώνει'' τη χορήγηση υπηκοότητας στον Alaa Samahi, ιδρυτή του κινήματος ''Hasm Brotherhood''. Ο Alaa Samahi, ασκεί καθημερινά δριμύτατη κριτική στον Σίσι από τα social media και από τα ΜΜΕ στα οποία εμφανίζεται!   

 

Τα νέα δεδομένα 

 


Σήμερα υπήρχε υποτίθεται αντίδραση από το προσωπικό αυτών των καναλιών, καθώς αποκάλυψαν την πρόθεσή τους να φύγουν από την Τουρκία.

Ο Μοχάμεντ Νάσερ, ιδιοκτήτης καναλιού, δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το βράδυ, στο οποίο  ανέφερε πως εάν γίνει προσέγγιση Αιγύπτου-Τουρκίας, ο ίδιος θα μεταναστεύσει στον Καναδά ή τη Βρετανία. 

Ταυτόχρονα ανέφερε, ότι οι ηγέτες της Αδελφότητας θα συνεχίσουν την πολιτική τους εναντίον του Καΐρου ακόμη και εκτός της Τουρκίας.

Με τη σειρά του, ο Moataz Matar, ο οποίος εργάζεται για το δορυφορικό κανάλι Al Sharq, εξέφρασε το σεβασμό του στην απόφαση Ερντογάν, ανακοινώνοντας ότι και ο ίδιος θα εγκαταλείψει την Τουρκία, φεύγοντας για την Βρετανία, τον Καναδά, τη Βραζιλία ή την Αφρική.
 
Εν τω μεταξύ, τέσσειρις σημαντικές οικογένειες της Αδελφότητας, εγκατέλειψαν χθες την Τουρκία και κατευθύνθηκαν στη Βρετανία. 

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αιγυπτιακής μουσουλμανικής αδελφότητας, Ιμπραήμ Μουνίρ, δήλωσε ότι η οργάνωση του εμπιστεύεται μόνο την Τουρκία.

“Η Τουρκία και η τουρκική ηγεσία «σέβονται τους πολιτικούς πρόσφυγες» και «είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, καθώς η Τουρκία είναι αξιόπιστη και δεν πραγματοποιεί ελιγμούς», τόνισε ο ίδιος αποκαλύπτοντας το πόσο ελεγχόμενος είναι ο ίδιος και η οργάνωση του από το τουρκικό καθεστώς, ενώ υποκρύπτει πολιτικά σχέδια κατοχής της εξουσίας στην Αίγυπτο μελλοντικά.

Ο Munir είπε ότι δεν απορρίπτει καμία τουρκική διαμεσολάβηση μεταξύ της οργάνωση τους και του αιγυπτιακού καθεστώτος.

"Δεν είμαστε ενάντια σε κανέναν που αναζητά το καλό "για τους Αιγυπτίους”, είπε ο ίδιος, αλλά οι Τούρκοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Καταρχήν πρόκειται για προσωρινή “κατάπαυση του πυρός” μεταξύ της αδελφότητας και της Τουρκίας ως προς την Αίγυπτο.

Με την πρώτη ευκαιρία οι Τούρκοι θα συνεχίσουν την επίθεση μέχρι να ρίξουν από την κυβέρνηση τον Αλ Σίσι και την κυβέρνηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι σκοπός τους και δεν αλλάζει ότι και να λένε εκεί στην Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί εντός της Αιγύπτου να ετοιμάζονται “θύλακες” της μουσουλμανικής αδελφότητας να ξεκινήσουν σε ανύποπτο χρόνο “ταραχές”, ως υπενθύμιση των δυνατοτήτων της Άγκυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχές της Αιγύπτου, πριν κάποιο διάστημα, είχαν εντοπίσει τα ίχνη φυγόδικων Αιγυπτίων σε τουρκικό έδαφος οι οποίοι με την βοήθεια της ΜΙΤ (μετά από εντολή φυσικά του Ερντογάν), θα εκτελούσαν Αιγύπτιους αξιωματούχους και θα ξεσήκωναν τον κόσμο στις 25 Ιανουαρίου 2020. 

Πάνοπλοι Αιγύπτιοι κομάντος του ΥΠΕΣ, συνέλαβαν αρκετά μέλη της αιγυπτιακής οργάνωσης Hasm, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αυτόματα όπλα, καραμπίνες (χράπα -χρούπα) τουρκικής κατασκευής, χειροβομβίδες και αντιαρματικά (RPG), καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί.
             
Την ανακοίνωση των συλλήψεων έκανε η ίδια η υπηρεσία πληροφοριών του αιγυπτιακού υπουργείου εσωτερικών, αναφέροντας περί προσχεδιασμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας, κατά την ένατη επέτειο της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου, δια μέσου Τουρκίας, μετά από πιθανότατη τουρκική προεδρική εντολή, διότι η ΜΙΤ δεν κάνει του κεφαλιού της, αλλά σαφώς παίρνει άνωθεν εντολές.

Έτσι λειτουργούν οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι ανέκαθεν και έτσι θα πράξουν και στο μέλλον, αφού τα σχέδια τους δεν αλλάζουν ποτέ, απλά παίρνουν μερικές μικρές αναβολές.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ