Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Αιγύπτου και Ρωσίας για τη Λιβύη

Το θέμα της κρίσης στη Λιβύη απασχόλησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο κ. Σούκρι επανέλαβε τη σθεναρή θέση της Αιγύπτου η οποία στηρίζεται στη Διακήρυξη του Καΐρου, τα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με σκοπό την επίτευξη μία βιώσιμης πολιτικής διευθέτησης για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας και την εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών επίσης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της χώρας του σε κάθε παράνομη εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη, καθώς και την αναγκαιότητα να σταματήσει η μεταφορά Σύριων μαχητών στη Λιβύη χώρα, πράξεις που, όπως ανέφερε, αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...