Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Η πρώτη αντιπαράθεση Άγκυρας-Καΐρου: Το Αιγυπτιακό ΠΝ ''μπλόκαρε'' το Τουρκικό στα ανοιχτά της Λιβύης!

Σε μία σημαντική αποκάλυψη θα προχωρήσει σήμερα το Πενταπόσταγμα. Πριν λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Μισμάρι, ανέφερε πως το Αιγυπτιακό ΠΝ ''μπλόκαρε'' το τουρκικό στα ανοιχτά της Λιβύης!  
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Αιγύπτιοι κατά την διάρκεια της άσκησης «Decisive (Αποφασιστικότητα) 2020», εμπόδισαν τους Τούρκους να πραγματοποίησουν επιθέσεις κατά της Ανατολικής Λιβύης. 

Όπως είπε, οι Τούρκοι εξαπολύουν επίθέσεις από τις φρεγάτες τους κατά των δυνάμεων του LNA, είτε με πυραύλους, είτε απογειώνοντας UAV. 

Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε, όμως πρόκειται στην ουσία για την πρώτη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Άγκυρα και Κάιρο, με τον Σίσι να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία πριν λίγες ημέρες είχε στείλει πολεμικά πλοία για πολεμικές αεροναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, ανοιχτά της Λιβύης. Στις ασκήσεις συμμετείχαν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 φρεγάτες. 

Άμεσα τότε ο Σίσι έδωσε εντολή σε μονάδες επιφανείας και υποβρύχια να αναπτυχθούν κοντά στις ακτές τις Λιβύης. 

Όπως φαίνεται η κίνηση της Αιγύπτου ήταν αποτελεσματική, με την Άγκυρα να κάνει πίσω! 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, η Αίγυπτος έστειλε στρατιωτικό υλικό στο Τομπρούκ και μάλιστα τοπικά site παραθέτουν και εικόνα. 

Προφανώς ο Σίσι προετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη σύγκρουση, καθώς η Σύρτη αποτελεί την ''κόκκινη γραμμή'' για την Αίγυπτο.

Η συνέντευξη Μισμάρι: 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=283&v=SXJjuqFshEg&feature=emb_title

Εικόνα από το Τομπρούκ:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ