Αφρική

Αποκάλυψη: Το “βρώμικο” σχέδιο της Τουρκίας κατά της Αιγύπτου - Χάρτης-ντοκουμέντο

Η Τουρκία θέλει να ελέγξει την Αίγυπτο από τη Λιβύη, ενώ από τα δυτικά έχει ήδη στείλει στρατεύματα και μισθοφόρους στο Σουδάν και το Κατάρ.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες της μουσουλμανικής αδελφότητας που στηρίζουν τον ISIS θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της Αιγύπτου πάση θυσία, και το μόνο εμπόδιο τους είναι το καθεστώς του στρατηγού Αλ Σίσι.

Πρόκειται σύμφωνα με ειδικούς με μια ιδιότυπη εξαγωγή Τζιχαντιστών από την Τουρκία μέσω της μουσουλμανικής αδελφότητας, σε συνδυασμό με την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων για την αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας ή τουλάχιστον αυτό εκτιμά ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι Αιγύπτιοι γνωρίζουν όλα αυτά τα σχέδια και λαμβάνουν τα μέτρα τους ειδικά στην Λιβύη, μετά και την χθεσινή μετακίνηση μοιρών πολεμικών της αεροσκαφών τύπου Rafale και F-16 φορτωμένα με πυραύλους κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από ειδικούς εμπειρογνώμονες ως προοίμιο αεροπορικής επίθεσης κατά των τουρκικών δυνάμεων, αφού η πτώση της Λιβύης θα σημάνει ένα θανάσιμο κίνδυνο για το Κάιρο.

Εδώ και μερικούς μήνες η Αίγυπτος για τη διασφάλιση των δυτικών συνόρων της με τη Λιβύη, έχει μεταφέρει τεθωρακισμένες μεραρχίες στην περιοχή, αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ετοιμότητας της με υποβρύχιες μονάδες, για να εξασφαλίσει τα χωρικά της ύδατα.

Δύο νέες γεωτρήσεις της ENI στην Μεσόγειο για την Αίγυπτο

Η Eni ξεκίνησε τις εργασίες σε δύο νέες γεωτρήσεις  στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Φαίνεται εκεί δεν υπάρχει φαίνεται η πανδημία την οποία επικαλέστηκε αμερικανικός κολοσσός για την Κύπρο.

Τα κοιτάσματα Zohr 17 και Baltim South West 7 θα παράγουν 390 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου  (11 εκατομμύρια κυβικά μέτρα) ημερησίως, αναφέρει το δελτίο τύπου.

Μια έκθεση παρουσιάστηκε στον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίου Tarek El Molla από τον επικεφαλής της εταιρείας Petrobel Atef Hassan, αναφέρει τα τεράστια κέρδη της χώρας από αυτές τις εργασίες.

Υπήρξαν πρόσφατα συζητήσεις σχετικά με τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο για τα αυτοκίνητα στην Αίγυπτο. Η πρόοδος είναι αργή, μέχρι στιγμής, αλλά με σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου στη χώρα - εκτός από τις προμήθειες από το Ισραήλ - η προοπτική είναι ελκυστική.

Σήμερα επίσης ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ-Φατάχ Αλ-Σίσι παρακολούθησε  το πέρας της σήραγγας Ahmed Hamdy 2 του καναλιού του Σουέζ.

Πρόκειται για την πέμπτη νέα σήραγγα που διέρχεται κάτω από το κανάλι του Σουέζ, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία  τον Ιούνιο του 2021.  Ο Αλ Σίσι παρευρέθηκε επίσης στα εγκαίνια έργων ανατολικά του καναλιού του Σουέζ για τον εορτασμό της Ημέρας Απελευθέρωσης του Σινά.

Αυτά τα έργα υλοποιεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος για την χώρα του και καλά κάνει, και δεν νομίζουμε ότι θα επιτρέψει ποτέ στον Ερντογάν και τις Οθωμανικές ιδέες του να επηρεάσουν ή να απειλήσουν όλα αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ