μισθοφόροi στη Λιβύη
Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Κοντά στους 5.000 μισθοφόρους έχει στείλει ο Ερντογάν στη Λιβύη

Στη Λιβύη σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον 4.750 μισθοφόροι μαχητές που απεστάλησαν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς ενίσχυση των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με έδρα την Τρίπολη.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, άλλοι 1900 μισθοφόροι βρίσκονται τώρα στην Τουρκία για εκπαίδευση, με στόχο να μεταφερθούν παντοιοτρόπως στα πεδία μαχών της Λιβύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 117 μισθοφόροι στη Λιβύη.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο διοικητής του Εθνικού Στρατού τη Λιβύης (LNA), στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να σταματήσει τις μάχες αν αποσυρθεί από τη Λιβύη ο μισθοφορικός στρατός του Ερντογάν.

Τον Φεβρουάριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σογιγκού, για την διεξαγωγή πολέμου στη Λιβύη με μισθοφόρους. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει απαντήσει σε αυτή τη δήλωση, σημειώνοντας ότι δεν είναι αλήθεια.

Τον Ιανουάριο, η Τουρκία ενίσχυσε την υποστήριξή της προς τον στρατό του Σάρατζ. Πρόσθετοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και όπλα στάλθηκαν στη χώρα. Ως εκ τούτου, η Άγκυρα επιδιώκει εκεχειρία, οι διαπραγματεύσεις για την οποία συνεχίζονται σε διάφορους διεθνείς χώρους, παρά το ότι τον Ιανουάριο, ξένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ρωσίας, στο τέλος της διάσκεψης της Λιβύης στο Βερολίνο, υποσχέθηκαν να μην παρεμβαίνουν στη σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...