Αφρική

Η συνάντηση που αλλάζει τα δεδομένα: Μυστικές υπηρεσίες των Αραβικών χωρών ψάχνουν τρόπο να τελειώσουν τον Ερντογάν

Ας μην παίζουμε με τα λόγια, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι, πρώην στρατηγός και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας επί εποχής Μόρσι, κινείται στον ορθό δρόμο για να αντιμετωπίσει το τρομερό σχέδιο του Ερντογάν για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, το οποίο εξέπληξε ακόμα και φανατικούς μουσουλμάνους Αιγυπτίους εντός χώρας.    

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel-Fattah al-Sisi συναντήθηκε με τους επικεφαλείς των Αραβικών Υπηρεσιών Πληροφοριών στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Φεβρουαρίου του 2020.     


Ο ίδιος συζήτησε τους τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της εξτρεμιστικής ισλαμικής ιδεολογίας, του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή, και κυρίως του σχεδίου εξάπλωσης των νεο-Οθωμανών Τούρκων στην Βόρειο Αφρική και Α.Μεσόγειο.

Σε δήλωσή του, ο προεδρικός εκπρόσωπος Μπασάμ Ράντι, ανέφετε ότι ο Σίσι συναντήθηκε με τους επικεφαλής των αραβικών υπηρεσιών πληροφοριών που είχαν συμμετάσχει στο Αραβικό Φόρουμ Πληροφοριών που διεξήχθη στο Κάιρο στις 22-23 Φεβρουαρίου, στο οποίο το κύριο ζήτημα ήταν το “τουρκικό φίδι” της ΜΙΤ που κινείται παντού πλέον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σίσι τόνισε τις εντεινόμενες κρίσεις και τις διαδοχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις αντανακλώνται στην ασφάλεια και τη σταθερότητα των αραβικών χωρών που αντανακλά στο μέλλον των λαών τους.

Τόνισε επίσης την υποστήριξη της Αιγύπτου σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των αραβικών χωρών σε διάφορους τομείς.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης και του φόρουμ ήταν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της εξτρεμιστικής ιδεολογίας και του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η συνάντηση εξέτασε επίσης τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης αυτών των απειλών με ολοκληρωμένο τρόπο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τις αναπτυξιακές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις των αραβικών χωρών έχοντας ως σπόνσορα τους αδελφούς μουσουλμάνους και την τουρκικό καθεστώς.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ