Εκπρόσωπος Χάφταρ
Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Εκπρόσωπος Χάφταρ: Εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη από τις τουρκικές δυνάμεις

Όπως ανακοίνωσε, ο LNA θέτει σε εφαρμογή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το αεροδρόμιο Μίτιγκα.

«Σεβαστήκαμε την κατάπαυση του πυρός, αλλά το να τοποθετείς αντιαεροπορικά συστήματα, να μεταφέρεις Σύρους τρομοκράτες, να πετάς UAVs, αποτελούν παραβίαση της εκεχειρίας. Και το σημερινό UAV ήταν η εκατοστή παραβίαση», είπε ο εκπρόσωπος του LNA. «Οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο θα καταρρίπτεται. Ας προσπαθήσει όποια αεροπορική εταιρεία να είναι η πρώτη που θα σπάσει την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Τα αποτελέσματα θα είναι σοκαριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του LNA ανέφερε ακόμη πως η οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από το Κοινοβούλιο της Λιβύης και κατά συνέπεια η πλευρά του Χάφταρ δεν πρόκειται να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με εκπροσώπους (σσ η πλευρά Χάφταρ χαρακτηρίζει συνεχιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας την πλευρά του Σάρατζ).

Ο εκπρόσωπος του LNA έστρεψε στη συνέχεια τα πυρά του στην Τουρκία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά Τούρκοι έβαλαν σε αίθουσα του αεροδρομίου της Μίτιγκα αιχμάλωτους αξιωματικούς του LNA ώστε να τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα, παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη της Γενεύης. «Είναι έγκλημα πολέμου να χρησιμοποιείς αιχμαλώτους ως ανθρώπινη ασπίδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του LNA.

Ανέφερε ακόμη πως η Τουρκία μεταφέρει μαχητές του ISIS στην Λιβύη και κάποιοι εξ αυτών σχεδιάζουν να περάσουν στην Ευρώπη.

 

Και ο εκπρόσωπος του LNA κατέληξε λέγοντας: «Η Λιβύη θα γίνει ο τάφος για τους εισβολείς, τους τρομοκράτες, τους Τούρκους εισβολείς».

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ