Αφρική

Η Ζιμπάμπουε σε μία εβδομάδα δεν θα έχει ψωμί!

Η Ζιμπάμπουε μπορεί να μείνει χωρίς ψωμί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται λόγω της αδυναμίας της χώρας να πληρώσει για την εισαγωγή σιταριού, σύμφωνα με μια εμπιστευτική επιστολή που εστάλη σε αρτοποιούς από τον όμιλο των αλευρόμυλων.

Ενώ ο πρόεδρος Έμερον Μνανγκάγκουα προσπαθεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του και να αναζωογονήσει γρήγορα την προβληματική οικονομία, η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη ρευστότητας σε αμερικανικά δολάρια, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα αποθέματα καυσίμων και φαρμάκων.

Η Ζιμπάμπουε εισάγει σιτάρι, το οποίο αναμιγνύεται κατόπιν με ντόπια σιτηρά για την παρασκευή αλευριού για ψωμί – αυτό το αλεύρι είναι το δεύτερο βασικό είδος διατροφής στη χώρα, μετά τον αραβόσιτο.

Η Λινέτ Βερέμου, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Αλευρόμυλων (GMAZ) έγραψε στην Εθνική Ένωση Αρτοποιών (NBAZ) για να εξηγήσει ότι τα αποθέματα σιταριού έχουν μειωθεί στους 5.800 τόνους. «Έχουμε μείνει με αποθέματα για λιγότερες από οκτώ ημέρες», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της GMAZ Γκαρικάι Τσαούνζα επιβεβαίωσε ότι «αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».

Η Κεντρική Τράπεζα έχει συμπεριλάβει το σιταριού στις εισαγωγές πρώτης προτεραιότητας, μαζί με τα καύσιμα και τα φάρμακα, όμως και στο παρελθόν δυσκολευόταν να πληρώσει τους προμηθευτές.

Η GMAZ ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο οφείλονταν στους ξένους προμηθευτές 80 εκατομμύρια δολάρια για παλαιότερες εισαγωγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...