Κόσμος

Ο Τραμπ μοιάζει με τον Χριστό... λέει η επικεφαλής του θρησκευτικού γραφείου του Λευκού Οίκου

Η Πόλα Γουάιτ, επικεφαλής του θρησκευτικού γραφείου του Λευκού Οίκου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις συγκρίνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Ιησού Χριστό, γεγονός που πολλοί χαρακτήρισαν ως «βλασφημία».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ενόψει του Πάσχα, η Γουάιτ αναφέρθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας: «Ο Ιησούς δίδαξε τόσα πολλά μέσω του θανάτου, της ταφής και της ανάστασής του. Μας έδειξε μεγάλη ηγεσία, η μεγάλη μεταμόρφωση απαιτεί μεγάλη θυσία. Και κύριε Πρόεδρε, κανείς δεν έχει πληρώσει το τίμημα όπως εσείς. Παραλίγο να σας κοστίσει τη ζωή σας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Προδοθήκατε, σας συνέλαβαν και σας κατηγόρησαν με ψέματα. Αυτό είναι ένα οικείο μοτίβο που μας έδειξε ο Κύριος και Σωτήρας μας. Αλλά δεν τελείωσε εκεί για αυτόν, και δεν τελείωσε εκεί για εσάς. Ο Θεός είχε πάντα ένα σχέδιο. Την τρίτη ημέρα, αναστήθηκε, νίκησε το κακό, νίκησε τον θάνατο, την κόλαση και τον τάφο. Και επειδή αναστήθηκε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να αναστηθούμε. Και κύριε, λόγω της ανάστασής του, αναστηθήκατε κι εσείς».

Η Γουάιτ συνέχισε λέγοντας: «Και πιστεύω ότι ο Κύριος είπε να σας το πει αυτό – λόγω της νίκης Του, θα νικήσετε σε όλα όσα θα κάνετε», με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαμογελά και το κοινό να χειροκροτεί θερμά.

Η ομιλία της δεν σταμάτησε εκεί. Σε προσευχή που απηύθυνε από το βήμα, η επικεφαλής του θρησκευτικού γραφείου του Λευκού Οίκου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Αμερική είναι ευλογημένη γιατί ο Τραμπ αποφάσισε να αφιερώσει το έθνος σε εσένα, Κύριε μου» και «όλα όσα αγγίζετε (σ.σ. ο Τραμπ) το κάνετε με τη χάρη του Θεού και όπως ο Ιησούς ήταν άνθρωπος και Θεός, το ίδιο λέω και για τον Ντόναλντ Τραμπ».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ