Κόσμος

Ισπανία: 162 συλλήψεις οπαδών - Ακυρώθηκαν δεκάδες βίαιες συγκρούσεις

Σε 162 συνολικά συλλήψεις οργανωμένων οπαδώνπροχώρησε η αστυνομία στην Ισπανία. Σύμφωνα με το BBC Sports, οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι με την επέμβασή τους «ακύρωσαν» δεκάδες προγραμματισμένες οπαδικές συναντήσεις για ξύλο. 

Συγκεκριμένα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σταμάτησε πολυάριθμες προγραμματισμένες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων οπαδών, των λεγόμενων «ultras», συμπεριλαμβανομένου ενός «ραντεβού» μεταξύ οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλης στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η Αστυνομία αναφέρει ότι ανέκτησε «υλικό κρυμμένο σε θάμνους» που φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί για επίθεση σε αντίπαλες ομάδες.

Σε άλλη περίπτωση, 14 άτομα συνελήφθησαν πριν από μια αντίστοιχη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των οπαδών της Σεβίλλης και της Ρεάλ Μπέτις, πριν από αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων - που έχουν μεγάλη κόντρα λόγω εντοπιότητας - για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της la Liga. 
 

15 επιχειρήσεις σε όλη την Ισπανία


Οι 162 συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο 15 επιχειρήσεων σε όλη την Ισπανία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε «πολιτική «μηδενικής ανοχής» κατά της εξτρεμιστικής και βίαιης συμπεριφοράς».

«Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους εμπλέκονται σε εγκλήματα βίαιων συμπλοκών, διατάραξης της δημόσιας τάξης, τραυματισμών και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα. Το κυρίαρχο προφίλ των κρατουμένων αντιστοιχεί σε άνδρες, ηλικίας μεταξύ 18 και 40 ετών, με προηγούμενο ιστορικό σε εγκλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια τάξη και συνδέονται με ριζοσπαστικές παρατάξεις διαφορετικών ιδεολογιών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...