polemos-ukrania-rosia
Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Κορύφωση της έντασης των ρωσικών επιθέσεων σε Σούμι και Ζαπορίζια

Μονάδες εφόδου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων «Βορράς» προέλαυσαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις στην βορειοανατολική ουκρανική περιφέρεια του Σούμι. Η πρόοδος που σημείωσαν τις τελευταίες 24 ώρες μεταφράζεται σε διείσδυση βάθους 300 μέτρων εντός των ουκρανικών γραμμών αμύνης, καταδεικνύοντας πως οι ουκρανικές θέσεις στο Σούμι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Στην περιοχή της πόλης Αντρίιβκα, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν ουκρανικές οχυρώσεις, βοηθώντας το πεζικό της Μόσχας να εδραιώσει την θέση του γύρω από την πόλη. Σφοδρότατες μάχες εκτυλίσσονται επίσης στις κατευθύνσεις των οικισμών Tetka και Gloushkovsky, με τον ρωσικό στρατό να ανακοινώνει πως διατηρεί το πάνω χέρι στις μάχες. 

Στην περιοχή του χωριού Iskriskivshchyna η γραμμή επαφής παρέμεινε σχεδόν ανέπαφη. Στο σημείο δραστηριοποιείται εκτενώς το ρωσικό πυροβολικό, το οποίο σφυροκοπά αδιάκοπα στόχους του ουκρανικού στρατού. 

Να σας ενημερώσουμε πως τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία στο Σούμι έχει μειωθεί σημαντικά. Πρόσφατα καταγράφηκε και η πρώτη χαλαρή χιονόπτωση, η οποία αναμένεται να βοηθήσει τους αμυνόμενους να καθυστερήσουν περαιτέρω την ρωσική προέλαση στην περιοχή.

Οι Ρώσοι Αυξάνουν την Πίεση στην Ζαπορίζια

Στην νοτιοανατολική ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση της Χουλιαίπολης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αυξάνουν καθημερινά την πίεση που ασκούν στους εξουθενωμένους Ουκρανούς στρατιώτες. Η κατάσταση για το Κίεβο δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, μικρές ομάδες Ρώσων μαχητών έχουν καταφέρει ήδη να διεισδύσουν αρκετά χιλιόμετρα δυτικά της Rivnepillia, προελαύνοντας προς το χωριό Varvarivka, το οποίο απειλούν με πλήρη περικύκλωση.

Ο ρωσικός στρατός σημείωσε επίσης πρόοδο νότια του οικισμού Yablokovo, καταλαμβάνοντας ουκρανικές θέσεις στα τοπικά δάση. Αυτό επέτρεψε στις δυνάμεις της Μόσχας να εδραιώσουν τις θέσεις τους και να προετοιμαστούν για μελλοντικές επιθέσεις.

Άλλες σημαντικές μάχες στην Ζαπορίζια λαμβάνουν σήμερα χώρα στις περιοχές των οικισμών Zelenyi Hai, Vysoky, Vesyoloye και Zatishye. Πρόκειται για χωριά που βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο και τα οποία ο ρωσικός στρατός πολιορκεί ανηλεώς με σκοπό να τα καταλάβει το συντομότερο δυνατό.

Στην Ζαπορίζια οι καιρικές συνθήκες είναι ελαφρώς καλύτερες από αυτές που παρατηρούνται στις βορειότερες περιφέρειες του Χαρκόβου και του Σούμι. Πάρα αυτά, ο βαρύς χειμώνας πλησιάζει γρήγορα και το Κρεμλίνο επιθυμεί να τον υποδεχθεί από μία πλεονεκτική θέση στον ουκρανικό στρατιωτικό χάρτη. Για αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένουμε κορύφωση της έντασης των εχθροπραξιών στους περισσότερους τομείς του μετώπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ