Κόσμος

WSJ: Η Shell σε πρώιμες συζητήσεις για την εξαγορά της BP - Μεγάλο deal

Σε πρώιμες συνομιλίες για την απόκτηση της BP βρίσκεται η Shell, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές, πραγματοποιούνται συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους τους, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για οποιονδήποτε όρο ενός πιθανού deal, ενώ η συμφωνία δεν θεωρείται βέβαιη.

Οι συνομιλίες εξελίσσονται αργά, σημείωσε πηγή που μίλησε στην WSJ. 

Η μετοχή της BP γνώρισε "άλμα" έως και 10% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο του δημοσιεύματος. 

Μία συμφωνία ανάμεσα στην Shell και στην BP θα σήμαινε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην πετρελαϊκή βιομηχανία, φέρνοντας κοντά τις εμβληματικές βρετανικές μεγάλες εταιρείες σε μια συναλλαγή που συζητείται κατά καιρούς εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

gallia-germania
Κόσμος 0

«Σκοτώθηκαν» Γάλλοι, Γερμανοί και Ισπανοί στο Παρίσι! Προ των πυλών θεαματική αποχώρηση της Dassault από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαχητικού 6ης γενιάς FCAS

Ποιος ο λόγος που η Dassault θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα, αφήνοντας την Airbus ανήμπορη να αναπτύξει το δικό της...