Κόσμος

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί: «Το να είσαι νταής στο εμπόριο δεν θα βοηθήσει για πολύ»

«Οι καταναγκαστικές εμπορικές πολιτικές δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για τις σημερινές εμπορικές εντάσεις», δήλωσε σήμερα Τετάρτη σε ομιλία της στη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας στο Πεκίνο.

Η Λαγκάρντ, η οποία διετέλεσε υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας στις αρχές της καριέρας της, μίλησε την ώρα που οι εντάσεις στο διασυνοριακό εμπόριο βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, κυρίως λόγω των παλινωδιών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους δασμούς.

«Στο βαθμό που ο προστατευτισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με ανισορροπίες, αυτό δεν γίνεται με την επίλυση των βαθύτερων αιτιών τους, αλλά με τη διάβρωση των θεμελίων της παγκόσμιας ευημερίας», είπε. «Και με τις χώρες να είναι πλέον βαθιά ενσωματωμένες μέσω των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού – αλλά όχι πλέον τόσο γεωπολιτικά ευθυγραμμισμένες όσο στο παρελθόν – ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Οι καταναγκαστικές εμπορικές πολιτικές είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσουν αντίποινα και να οδηγήσουν σε αποτελέσματα που είναι αμοιβαία επιζήμια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Αθλητισμός 0

«Μαύρη Πέμπτη» γράφουν οι Ισπανοί μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα και τον αποκλεισμό τους - Ο Αντετοκούνμπο σε τρομακτική φόρμα, αποθεώνεται από τη FIBA

Η ιστορική ήττα της Ισπανίας από την Ελλάδα στο Eurobasket 2025 σηματοδοτεί το τέλος μιας κυρίαρχης εποχής για το...