Κόσμος

Αποφυλακίστηκαν 14 νέοι στην Τουρκία – Κατηγορούνταν για «προσβολή του Ερντογάν» στις διαδηλώσεις υπέρ Ιμάμογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση 14 νέων οι οποίοι κρατούνταν από τα τέλη Μαρτίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι τους είχαν συλληφθεί κατά τις διαδηλώσεις υποστήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου, πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, η σύλληψη του οποίου στις 19 Μαρτίου προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Να σημειωθεί πάντως ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν ήρε τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος των 14 νέων, πολλοί εκ των οποίων είναι μικρότεροι των 20 ετών.

Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, περισσότεροι από 300 νέοι είχαν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες, συνήθως με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες συγκεντρώσεις. Οι περισσότεροι αποφυλακίστηκαν τον Απρίλιο, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ήταν φοιτητές και η παρατεταμένη φυλάκισή τους θα έβλαπτε τις σπουδές τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Εκσυγχρονίζουμε τα υποβρύχια Type-214 και αναζητούμε τέσσερα υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ κατά χερσαίων στόχων

Η ουσία όμως αυτής της νέας επικείμενης αγοράς αφορά σχέδια του ΓΕΝ ,για επιθετικές ελληνικές επιχειρήσεις σε με...