Η Ουκρανία επιθυμεί να δει ένα κείμενο που θα παρουσιάζει τις προτάσεις της Ρωσίας για συμφωνία ειρήνης πριν στείλει αντιπροσωπεία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα.
Η Ρωσία έχει πει πως ετοιμάζεται να στείλει διαπραγματευτική ομάδα για να συναντηθεί με μια αντίστοιχη ουκρανική στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου, όμως το Κίεβο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.
Σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, που επισκέπτεται το Κίεβο, ο Σιμπίχα δεν αποκάλυψε αν η Ουκρανία θα λάβει μέρος.
«Για να είναι η επόμενη σχεδιαζόμενη συνάντηση ουσιαστική και να έχει νόημα, είναι σημαντικό να λάβουμε από πριν ένα έγγραφο ώστε η αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει να έχει την εξουσιοδότηση να συζητήσει τις σχετικές θέσεις», δήλωσε ο Σιμπίχα στους δημοσιογράφους.
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ είπε πως, μέχρι τώρα, η Ουκρανία δεν έχει λάβει το μνημόνιο που αναμένει από τους Ρώσους διαπραγματευτές το οποίο περιλαμβάνει τις προτάσεις τους για συζήτηση στις συνομιλίες.
Ο Σιμπίχα δεν εξήγησε τι θα κάνει το Κίεβο αν δεν λάβει το ρωσικό έγγραφο, ούτε έθεσε προθεσμία για την παραλαβή του.

Κίεβο: Περιμένει να δει τις προτάσεις της Μόσχας πριν αποφασίσει για νέες διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news