Κόσμος

Η Αθήνα διαψεύδει τους NYT για τις φήμες περί αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα παραλάβει ένα σύστημα αεράμυνας Patriot με έδρα το Ισραήλ και συζητείται η μεταφορά ενός ακόμη τέτοιου συστήματος αεράμυνας στο Κίεβο από τη Γερμανία ή την Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τέσσερις νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το σύστημα από το Ισραήλ αναμένεται να παραδοθεί στην Ουκρανία μέχρι το καλοκαίρι, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι. Σε αυτήν την περίπτωση, μιλάμε για ένα από τα παλαιότερα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το σύστημα αεράμυνας Patriot, με έδρα το Ισραήλ, θα μεταφερθεί στην Ουκρανία μετά από επισκευές, και οι δυτικοί σύμμαχοι συζητούν επίσης την οργάνωση της μεταφοράς ενός ακόμη από τη Γερμανία ή την Ελλάδα», αναφέρει το άρθρο.

Ένας από τους αξιωματούχους τόνισε επίσης ότι δύο από τα οκτώ συστήματα αεράμυνας που διαθέτει σήμερα το Κίεβο βρίσκονται υπό επισκευή.

Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η Αθήνα διαψεύδει σταθερά όπως έκαναν ξανά οι κυβερνητικές πηγές χθες. Η μόνη περίπτωση να στείλει κάποιο αντιαεροπορικό σύστημα η Ελλάδα είναι αν αυτό έχει ήδη αντικατασταθεί στην αεράμυνά μας. Κι αυτό έχει ξεκαθαριστεί και προς τους συμμάχους μας λένε πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χιλιάδες Ουκρανοί που επιχείρησαν να επιτεθούν στο Μπριάνσκ έπεσαν σε ρωσική ενέδρα -Ο Ζελένσκι απειλεί ξένους ηγέτες στην Μόσχα

Οι Ρώσοι επιταχύνουν σε όλο το μέτωπο με στόχο την Ζαπορίζιε και την Χερσώνα πριν καθίσουν να συζητήσουν για ειρήνη με...