orban
Κόσμος

Ορμπάν: «Ουγγαρία και ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε πακέτο οικονομικής συνεργασίας»

Η Ουγγαρία και οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε ένα πακέτο οικονομικής συνεργασίας, που θα βοηθήσει την ουγγρική οικονομία και θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις πιθανών αμερικανικών δασμών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν, ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως το οικονομικό πακέτο θα επεκταθεί στην ήδη υπάρχουσα πολιτική συμμαχία μεταξύ της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια οικονομική συμφωνία θα βοηθούσε την Ουγγαρία ακόμα κι αν ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεσπάσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η διοίκησή του θα ανακοινώσει σύντομα δασμούς ύψους 25% σε αγαθά από την ΕΕ.

«Η Ουγγαρία θα υποστεί ζημίες (σε έναν εμπορικό πόλεμο), όπως όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν το εύρος, όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως θα συμβεί», επισήμανε ο Όρμπαν σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του ουγγρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Ουγγαρία έχει καλές πιθανότητες να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ουάσιγκτον και ότι το πακέτο πρέπει να μπορέσει να περιορίσει ή να ακυρώσει πλήρως τις επιπτώσεις ενός πιθανού εμπορικού πολέμου εντός της Ουγγαρίας.

Ούγγροι αξιωματούχοι διαπραγματεύονται ήδη την ανανέωση μιας φορολογικής συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε τερματιστεί από την προηγούμενη αμερικανική διοίκηση, πρόσθεσε ο Όρμπαν.

Άλλα στοιχεία της συμφωνίας θα βοηθήσουν την Ουγγαρία να «αντισταθμίσει, σε εθνικό οικονομικό επίπεδο, τις ζημίες που θα προκληθούν από τους αμερικανικούς δασμούς σε βάρος της Ευρώπης και θα αποτελέσουν αντιστάθμισμα τόσο σε νομισματικούς όρους όσο και σε όρους πραγματικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...