Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

O Γροιλανδός πρωθυπουργός απαντά στον Τραμπ: «Η χώρα μας δεν πωλείται»

Ο Πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Μούτσι Μπούροπ Έγκεντε, απάντησε στα σχόλια του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι «η Γροιλανδία ανήκει στους Γροιλανδούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν είμαστε Αμερικανοί, δεν είμαστε Δανοί, διότι είμαστε Γροιλανδοί. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικανοί και οι ηγέτες τους. Δεν είμαστε προς πώληση και δεν μπορούμε να εξαγοραστούμε έτσι απλά», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Έγκεντε επέμεινε ότι «το μέλλον της χώρας θα καθοριστεί από εμάς στη χώρα μας, φυσικά». Στη Γροιλανδία θα διεξαχθούν εκλογές την επόμενη εβδομάδα, την 11η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τουρκικό ή πακιστανικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “χτύπησε” τα ινδικά κέντρα διοικήσεως και Τρία γαλλικής κατασκευής ινδικά μαχητικά ;

Ένα σενάριο λέει ότι οι Τούρκοι εμπλέκονται αλλά και οι Πακιστανοί διαθέτουν ανάλογα ισχυρά συστήματα